Вт, 2024-04-16, 17:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Аби нинішня влада "не зловживала, не руйнувала освіту і не проводила її "совєтизацію" по Табачнику".
22:43
Аби нинішня влада "не зловживала, не руйнувала освіту і не проводила її "совєтизацію" по Табачнику".
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Комітету з питань науки та освіти Володимир Полохало звинувачує "владу Януковича-Табачника" в антиєвропейському баченні ролі освіти. Як повідомили у прес-службі фракції "БЮТ–"Батьківщина", про це Полохало заявив газеті "Вечірні вісті".

"Діти не винні у тому, що вони мусять вчитися за влади Януковича-Табачника, в яких свої індивідуальні, антиєвропейські бачення ролі освіти", - сказав він.

Полохало вважає, що за рік перебування при владі "януковичі-табачники завдали великої шкоди освіті та науці". "У демократичному, цивілізованому світі влада намагається брати на себе функцію фінансування освіти. В Україні все навпаки, зменшуються видатки на освіту, квота держзамовлення у ВНЗ скорочується більш ніж на 40%, а на науку цього року практично нічого не виділено (0,37% від ВВП, що є найнижчим показником у світі). Натомість збільшуються видатки на утримання адміністрації президента та інших чиновників", - наголосив депутат.

За словами Полохала, після таких "реформ", заяви міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника про те, що Україна планує увійти в європейський освітній простір, звучать не просто як цинізм, а як знущання над українцями і усім європейським освітнім простором.

"Ця команда почала закривати виключно українські школи, мотивуючи тим, що там нібито бракує достатньої кількості учнів, вчителів, належного технічного забезпечення тощо. Батьки і громада загалом ставляться у безвихідне становище, залякуються владою і неспроможні відстояти збереження шкіл", - відзначив Полохало. За даними Голови Комітету, на Сході країни під цією маркою планується закрити близько 100 шкіл у цьому році.

"По суті цей процес нагадує русифікацію, витіснення української мови з освіти та інші негативні процеси, які ми уже спостерігали у совєтські часи", - переконаний Полохало.

Демографічний фактор, за його словами, є наразі справді викликом, оскільки кожна п’ята школа в сільській місцевості має малу наповнюваність.

Аби зупинити руйнівні процеси в освіті, визначальну роль, на думку Полохала, можуть відіграти освітяни, діти та їхні батьки, оскільки це все скеровано проти них і України загалом.

Для порятунку малокомплектних шкіл депутат пропонує відновити дію мораторію на їх закриття, аби нинішня влада "не зловживала, не руйнувала освіту і не проводила її "совєтизацію" по Табачнику".

В прес-службі нагадали, що у 2009 році за ініціативи Полохала була ухвалена постанова, якою заборонялося закриття так званих малокомплектних шкіл. Тоді був впроваджений мораторій на закриття малокомплектних шкіл в сільській місцевості. У постанові передбачено, що зняття цього мораторію може бути лише в тому випадку, якщо будуть ліквідовані всі негативні наслідки після закриття школи і діти будуть забезпечені усім необхідним для отримання якісної освіти.

Зазначимо, що Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України в 2011 році на 42% скорочує державне замовлення при вступі до вишів на основі повної загальної середньої освіти порівняно з 2010 роком. Табачник заявляв про можливе скорочення держзамовлення ще торік.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ