Чт, 2024-03-28, 13:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 24 » Аби захиститися від крадіжок, українські банки переобладнують приміщення і почнуть стежити за працівниками
15:13
Аби захиститися від крадіжок, українські банки переобладнують приміщення і почнуть стежити за працівниками
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Банки змусять переобладнати свої приміщення і почати стеження за своїми працівниками. Нацбанк розіслав підопічним нову редакцію "Правил устаткування інженерної інфраструктури банків України" - поки що це лише проект постанови, але вже в листопаді-грудні 2013-го очікується її остаточне затвердження в НБУ.

Документом посилюються вимоги до приміщень, в яких встановлені сервери банків, а також центри обробки інформації, тобто до місць, де фінансисти зберігають дані про своїх клієнтів. "НБУ хоче, щоб банки в обов'язковому порядку встановлювали відеоспостереження і вели журнал обліку відвідувань серверних. Ці заходи спрямовані на захист інформації", - пояснив виданню "Вести" начальник управління комп'ютерних технологій "Банку Національний кредит" Дмитро Довгий.

Привід для нових вимог дали самі фінансисти. "До цих заходів потрібно було вдатися ще торік, коли з рахунків населення почали все частіше зникати гроші. Тоді багато говорилося про напади хакерів і про те, що вони зламують клієнтську інформацію і грабують рахунки. Але після судів з'ясовувалося, що більшість пограбувань викликано не зовнішньою проблемою, а внутрішньою - в злочинних схемах брали участь самі співробітники банку", - каже старший партнер Адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець.

Наразі фінансисти тільки оцінюють свої витрати на виконання нових вимог НБУ. Але вже зараз не виключають їх перекладання на клієнтів. "Окремі банки можуть з часом підняти вартість послуг для клієнтів", - визнав Дмитро Довгий. У першу чергу буде підніматися плата за користування системами інтернет-банкінгу, які дозволяють пересічним громадянам через мережу платити за кредитами, за комунпослуги. З іншого боку, перешкодою для зростання цін стане сильна конкуренція в сфері банківського обслуговування.

Нагадаємо, співробітники служби безпеки найбільшого банку Німеччини Deutsche Bank в 2009 році теж влаштовували стеження за кількома своїми працівниками - щоправда, несанкціоновано.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: українські банки, крадіжок, стежити за працівниками, приміщення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ