Пт, 2024-03-29, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 2 » Захист Тимошенко покладається на Євросуд
18:48
Захист Тимошенко покладається на Євросуд
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Адвокат екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк переконаний, що Європейський суд з прав людини скасує обвинувальний вирок у разі винесення його Печерським судом Києва. Таку думку він висловив сьогодні в ефірі радіо "Свобода".

"Переконаний, що якщо навіть зараз суд ухвалить рішення про те, щоб засудити Юлію Володимирівну Тимошенко, це дійде до Європейського суду і цей вирок буде скасований", - сказав Плахотнюк.

"Які можуть бути сюрпризи при винесенні рішення суду щодо Тимошенко? На мою думку, найбільшим сюрпризом буде виправдувальний вирок", - зазначив адвокат.

Також, на його думку, той факт, що суддя пішов у нарадчу кімнату і оголосив перерву аж до 11 жовтня, свідчить про те, що "ще не знають, що робити з цією справою".

"Суддя в нарадчій кімнаті може ухвалити рішення про те, що недостатньо щось досліджено і відновити судове слідство в судовому засіданні, тобто продовжити розгляд справи. Суддя може ухвалити рішення, зокрема продовживши судовий розгляд, потім повернути цю справу для проведення додаткового розслідування, змінивши запобіжний захід. Тобто, ми маємо ще все ж кримінальний процес відносно екс-прем’єра. Але вона може перебувати в цей час на волі. Тобто, варіантів багато. При бажанні", - зазначив Плахотнюк.

30 вересня суд закінчив стадію дебатів і реплік і перейшов до стадії завершального слова, проте, підсудна відмовилася виступити з останнім словом. Також суд ухвалив рішення закрити процес справи проти Тимошенко на стадії винесення ухвали для всіх окрім журналістів. Головуючий в "газовій справі" суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кіреєв почне оголошувати вирок екс-прем'єрові України, лідерові партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко 11 жовтня в 9.00.

Нагадаємо, 27 вересня суд у справі Тимошенко перейшов до дебатів, відхиливши клопотання її захисту про поновлення судового слідства у справі проти неї. Звинувачення попросило для Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Генеральна прокуратура України звинувачує Тимошенко в перевищенні службових повноважень під час укладення газових контрактів із РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн. Суд розпочав розгляд газової справи 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко заарештували.

МЗС України: питання конкретної судової справи повинне вирішуватися в суді

Питання стосовно справи Юлії Тимошенко повинне вирішуватися в суді, оскільки ті правові принципи за якими судять екс-прем'єра існують всі 20 років незалежності України, а уряд Тимошенко навіть не намагався їх змінити. Але разом з тим, влада підкреслює необхідність реформування Кримінального і Кримінально-процесуального кодексу, заявив в ефірі 5 каналу міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, коментуючи з якими аргументами українська делегація поїде на чергову сесію ПАРЕ.

"Ми виходимо з того, що майбутнє України в Європейському Союзі потрібне не тільки самій Україні - воно необхідне, напевно, для Європи як такої. Питання конкретної судової справи повинне вирішуватися в суді. Ми не можемо говорити ідеальний чи не ідеальний у нас суд, але це суд, який базується на юридичних нормах, які існують впродовж, як мінімум, 20 років незалежності, і які уряд Юлії Тимошенко не намагався, не пробував, навіть не зробив ніяких кроків, щоб змінити. Це правові норми, за якими сьогодні розглядаються тисячі справ українських громадян. Не буде і не повинно бути ніяких винятків для будь-якої персони - політичної, бізнесової.

Але ми не говоримо: подивиться на себе, ми говоримо, що напевно нам дійсно потрібно вносити зміни до Кримінального кодексу, і до Кримінально-процесуального, але це не повинно стосуватися однієї конкретної персони, це повинно стосуватися в цілому змін системи судочинства, зміцнення норм верховенства прав, але це повинно бути грунтовне, системне, і не прив'язане до когось особисто. Тому ми змінюватимемо систему наших, як економічних, соціальних, так і інших нормативів, правових зокрема. Але це вимагає розумного, послідовного і не прив'язаного до конкретної справи підходу", - заявив Грищенко.

Раніше голова МЗС України Костянтин Грищенко висловив впевненість, що судовий процес над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко не вплине на підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, що на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи виступить дочка Юлії Тимошенко - Євгенія Карр, окремо пройде дискусія з українського питання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ