Пт, 2024-04-19, 02:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 24 » Агресія Росії, це не лише загроза Україні, це загроза світовій безпеці - Порошенко
14:24
Агресія Росії, це не лише загроза Україні, це загроза світовій безпеці - Порошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Агресія Росії проти України вийшла за межі двосторонніх відносин, зневажає міжнародне право і ставить під загрозу світову безпеку.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час військового параду до 23-ї річниці Незалежності України у Києві, - повідомляє Українська правда.
«Наш ворог довго й наполегливо тренувався, щоб напасти на Україну. А от ми тоді не були готові до такого підступного віроломства», – сказав він.
«Двічі за сто років українська політична еліта в приступі пацифістських ілюзій недооцінила важливість зміцнення обороноздатності. У 17-20-му роках минулого століття нехтування військовою загрозою обернулося агресією зі сходу та втратою Україною незалежності», – зазначив Порошенко.
«На межі минулого та теперішнього століть ми знову наступили на ті ж граблі. Ще раз повірили, що нібито світ став вегетаріанським. І навіть добровільно позбулися ядерної зброї. А війна повторно прийшла з тієї сторони горизонту, з якої її, за звичкою, не чекали», – сказав президент.
Він нагадав давньоримську мудрість: «Si vis pacem, para bellum. Хочеш миру – готуйся до війни».
«Знищення терористами малайзійського літака. Вбивство ними ж почесного консула Литви. Поява міжнародних найманців на службі в терористів – все це зайвий раз свідчить, що агресія проти України вийшла за межі двосторонніх відносин», – заявив Порошенко.
«Вона руйнує основи світового порядку. Ґвалтує міжнародне право.Ставить під загрозу європейську та глобальну безпеку», – сказав він.
Президент наголосив, що у центрі Європи, у ХХI столітті «зроблено зухвалу спробу без оголошення війни перейти кордони суверенної країни».
«Світ неначе повернувся в тридцяті роки минулого століття, в переддень Другої світової війни. За тиждень, до речі, виповнюється 75 років від моменту її початку. Століття Першої світової відзначили менше місяця тому. Третю ж – неможливо допустити», – заявив Порошенко.
«Війна взагалі не наша ініціатива. Вона нав’язана нам ззовні. Наш вибір – мир, здійснення мирного плану для Донбасу, який я розробив і запропонував ще в червні», – сказав він.
Однак, наголосив Порошенко, «кроки до миру не можуть бути односторонніми, вони не мають відбуватися за рахунок суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України».
«Вітчизняна дипломатія робить все можливе і навіть неможливе, щоб знайти політичний спосіб врегулювання», – запевнив президент.
 
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: агресія Росії, загроза Україні, порошенко, світовій безпеці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ