Пт, 2024-04-19, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 9 » Агрофірма "Чумак" відсудила у Фірташа 2,3 млн грн за захоплення полів з соняшниками
15:34
Агрофірма "Чумак" відсудила у Фірташа 2,3 млн грн за захоплення полів з соняшниками
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Господарський суд Дніпропетровської області зобов'язав підконтрольний Дмитру Фірташу "Кримський Титан" виплатити агрофірмі "Чумак" 2,3 млн грн. Ці гроші кримський виробник повинен заплатити за незаконне, як встановив суд, захоплення 124 га сільгоспугідь в Дніпропетровській області, на яких був посіяний соняшник, пише "Дело".
Представник "Кримського Титану" в суді пояснив дії компанії тим, що спірна земля в 2005 році була відведена під промислову розробку титанових руд, видобуванням яких займається одне з підконтрольних "Кримському Титану" підприємств - Вільногірський гірничо-металургійний комбінат. Проте, в "Чумаку" стверджують, що ще в 2001 році земля була розпйована, після чого власники передали її в оренду агрофірмі до 2013 року.

Конфлікт між фермерами і гірничорудним комбінатом розгорівся, коли в 2006 році останній почав на фермерських угіддях розробку родовища титанової руди. У 2007 році сторони уклали договір, згідно з яким "Кримський Титан" зобов'язався компенсувати фермерам ті збитки, яких вони зазнали при розробці кар'єру. Також передбачалося компенсувати гіпотетичний прибуток, який могли отримати фермери, але не отримали, оскільки позбулися своєї землі.

Проте "Кримський Титан" так і не виконав своїх зобов'язань. І в 2009 році представники агрофірми зажадали вже через суд повернути борг. В результаті в кінці січня 2010 року госпсуд став на сторону фермерів.

Зокрема, витрати, завдані "Чумаку" при висадці соняшнику, що займав спірні поля, були оцінені в 73,5 тис грн, виплати за неотриманий фермерами прибуток суд оцінив в 2,2 млн грн. Разом з судовими витратами і зборами суд зобов'язав компанію Фірташа виплатити близько 2,3 млн грн.

"Кримський Титан" (м. Армянськ, Крим) виробляє двоокис титану, сірчану кислоту і аммофос. Частка компанії на світовому ринку двоокису титану становить близько 1,8%, на українському ринку - близько 60%. 50%+1 акція статутного фонду підприємства належать ДАК "Титан" (м. Армянськ, Крим), 50% -1 акція - OstChem Holding AG. 90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Як повідомлялося, раніше "Родовід Банк" відсудив за борги у бізнесмена Дмитра Фірташа ділянку землі в Києві площею 113 га. У березні 2007 року Фірташ придбав цю землю за 1 млрд грн. Про це повідомив тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина.

Нагадаємо, в серпні міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом розкрадання 2 млрд грн з "Родовід Банку". Одним з винуватців значилася підконтрольна власникові Group DF Фірташу фірма "Баски плюс 2004", яка в листопаді 2007 року відкрила в "Родовід Банку" кредитну лінію на 250 млн грн під заставу земельної ділянки в Києві в районі вулиці Озерна (цю ділянку фірма придбала в березні 2007-го на земельному аукціоні майже за 1 млрд грн). Після цього ще 15 компаній взяли у "Родовід Банку" кредити під заставу цієї ж землі на суму 1,5 млрд грн.

На початку 2009 року вищезазначені позичальники перестали платити за кредитами, а власник земельної ділянки - фірма "Баски плюс 2004" - подала на банкрутство. Процедура банкрутства проводилася в короткі терміни і нишком, через що "Родовід Банк" не встиг зареєструватися в комітеті кредиторів цієї фірми. З липня "Родовід" відстоював свої права на вилучення застави в судах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1400 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ