Чт, 2024-04-25, 15:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Американські чиновники попереджають про російські підступи на виборах і не тільки - The Washington Post
21:33
Американські чиновники попереджають про російські підступи на виборах і не тільки - The Washington Post
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Американські розвідслужби не вважають, що Росії вдасться застосувати кібершпіонаж, щоб змінити результат президентських виборів у вівторок. Однак вони попереджають про те, що Москва може продовжити своє втручання після того, як голосування завершиться, щоб посіяти сумніви з приводу легітимності результатів, заявили американські чиновники", - пише The Washington Post.

"Співробітники служб безпеки США припускають організований Росією збій у день виборів. За останні тижні співробітники Міністерства національної безпеки зібрали докази очевидного російського "сканування" державних баз даних і комп'ютерних систем голосування", - йдеться в публікації. "Неясно, чи справді вони активно намагалися проникнути всередину", - заявив американський чиновник.

"Утім, децентралізований характер голосування в США може зробити надзвичайно складним підрив загальнонаціональних виборів", - зазначають автори статті. Навпаки, за словами американських чиновників, більш ймовірним є те, що Росія може використовувати хакерські програмні засоби, щоб оприлюднити або сфабрикувати ознаки підтасування на виборах з метою скомпрометувати результат виборів.

Член комітету з розвідки Палати представників, конгресмен Адам Шифф та інші стверджують, що їх усе ще непокоїть можливість вкидання Москвою сфабрикованих документів на вихідних, які будуть створювати видимість викриття порушень закону передвиборним штабом Клінтон або Трампа - викриттів, метою яких є посіяти сумніви у виборців і які буде складно спростувати до того, як громадяни проголосують.

"Стурбованість з приводу уразливості на останніх етапах передвиборчої кампанії позначилася на небажанні адміністрації Обами поки що вжити відповідних заходів проти Росії", - йдеться в статті.

"Американські чиновники заявили, що варіанти, які розглядаються, передбачають екстрадицію більшої кількості підозрюваних в тому, що вони є співробітниками російських спецслужб, зі США, накладення нових економічних санкцій проти російських організацій, пов'язаних з можливим хакерством, і, можливо, організацію кібератак на російські комп'ютерні системи", - пишуть автори статті.

"Рішення адміністрації може залежати від того, що зроблять росіяни в найближчі дні", - йдеться в статті.

Клінтон заявила, що Росія хоче домогтися того, щоб вона програла, пише видання. Автори нагадують про "особисту ворожнечу", яку, ймовірно, відчуває до неї президент Володимир Путін, вважаючи, що вона спровокувала масові виступи в Москві після парламентських виборів 2011 року.

"Навіть якщо більш не буде вестися пов'язана з виборами підривна діяльність і Клінтон переможе, деякі американські чиновники вважають, що Росія вже домоглася багатьох зі своїх цілей", - пише видання.

"Вони послабили позиції Клінтон, "зливши" інформацію керівника її виборчого штабу та інших", - підкреслює Шифф. Витоки зробили публічною боротьбу між Клінтон і її колишнім суперником у Демократичній партії, сенатором Берні Сандерсом, призвели до відходу у відставку голови Національного комітету Демократичної партії і - що, можливо, найважливіше - представили Росію і її здатність завдати шкоди як фактор, що загрожує передвиборній кампанії 2016 року, зазначають автори статті.

"Вони (росіяни - ред.) насолоджуються тим, що стали предметом дискусії на американських виборах, - заявив Шифф. - Це збільшує їхній престиж в тому сенсі, що їх вважають учасником гри. Це також їхній спосіб розплати, і, як мені здається, вони отримують від цього задоволення" .

Переклад Inopressa.ru  

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: вибори, американські чиновники, The Washington Post, російські підступи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ