Чт, 2024-04-25, 09:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 14 » Англійський суд відпустив Ассанжа під заставу, а він закликав своїх прихильників захистити WikiLeaks
19:36
Англійський суд відпустив Ассанжа під заставу, а він закликав своїх прихильників захистити WikiLeaks
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Магістратський суд лондонського району Вестмінстер звільнив під заставу засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, екстрадиції якого добивається Швеція через звинувачення в зґвалтуванні, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на телеканал Sky News.

Суддя Говард Ріддлі звільнив Ассанжа до наступного засідання, встановивши низку жорстких умов, про які поки не повідомляється.

Сума, яку за нього повинні внести поручителі, визначена у розмірі 240 тис фунтів стерлінгів (майже 380 тисяч доларів).

Ассанж знаходився в ув'язненні з тієї миті, як був затриманий в британській столиці 7 грудня, і того ж дня з'явився перед Вестмінстерським магістратським судом, де традиційно слухаються всі справи про екстрадицію.

Тоді йому повідомили про зміст направленого шведською владою запиту. Проте суддя не звільнив його під заставу, хоча відразу кілька відомих у Великобританії людей висловили готовність поручитися за нього, внісши необхідну суму.

Засновника WikiLeaks на засіданні у вівторок вперше представляв відомий адвокат, фахівець у справах про захист прав людини і екстрадиції Джеффрі Робертсон.

А сам Ассанж закликав своїх прихильників у всьому світу захистити сайт від атак з боку "інструментів зовнішньої політики США", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Ассанж виступив з письмовою заявою, в якій закликав прихильників "захистити свою роботу і своїх людей" від тиску, що обмежує публікацію нових документів на сайті WikiLeaks.

"Ми знаємо, що Visa, MasterСard, PayPal та інші компанії - це інструменти зовнішньої політики США", - наголошується в заяві Ассанжа.

Тим часом, уряд Великобританії готується до нової хакерської атаки з боку невідомих активістів, які обрушили минулого тижня сайти, що належать Visa, MasterСard і PayPal, у відповідь на те, що ці компанії обірвали зв'язки з WikiLeaks.

На Даунінг-стріт заявили, що сайти, на яких міститься інформація про податкову звітність або доходи мільйонів британців, знаходяться під загрозою через можливі кібернетичні атаки.

Стокгольмський суд ще в листопаді схвалив запит прокуратури про утримання під вартою 39-річного австралійця, звинуваченого в Швеції у зґвалтуванні і сексуальних домаганнях, а 20 листопада Інтерпол (за запитом шведської прокуратури) поширив серед усіх 188 країн-учасниць організації "червоне повідомлення" на ім'я Ассанжа, що рівнозначно занесенню його в список найбільш розшукуваних осіб.

Ассанж категорично заперечує звинувачення в скоєнні злочинів сексуального характеру. Він зазначає, що переслідування було розгорнено за публікацію його сайтом секретних документів, які завдають шкоди інтересам багатьох країн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1202 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ