Чт, 2024-04-25, 09:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 17 » "Антифашистів" на Європейській площі чекають через 45 хвилин після відходу опозиції. Фінал акції "Вставай, Україно!"
12:07
"Антифашистів" на Європейській площі чекають через 45 хвилин після відходу опозиції. Фінал акції "Вставай, Україно!"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Учора, 16 травня, у Київській міській держадміністрації чиновники і представники партій погодили графік фінального мітингу опозиції "Вставай, Україно!" й антифашистської ходи Партії регіонів (ПР) 18 травня. Згідно з домовленостями, 30 тисяч прихильників опозиції повинні піти з Європейської площі за 45 хвилин до того, як туди підійдуть 50 тисяч прихильників ПР. Незважаючи на це компромісне рішення, в СБУ готуються до провокацій і сутичок, пише "Коммерсантъ-Украина".

На вчорашній зустрічі у столичній мерії представники політичних і громадських організацій обговорювали з чиновниками план проведення акцій 18 травня. Нагадаємо, крім святкування Дня Європи, в суботу в Києві пройдуть марш "В Європу без фашистів", організований Партією регіонів, і заключний мітинг "Вставай, Україно!" партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода". Відповідно до початкового плану, представники влади й опозиціонери могли зіткнутися тільки на Європейській площі, куди провладні активісти мали прийти саме до початку акції протесту опозиції.

Проте 15 травня Київська міська організація "Батьківщини" подала заявку на зміну маршруту, включивши в нього також будинки Верховної Ради й Адміністрації президента. При такому маршруті колони політичних опонентів неминуче перетнулися б на вулицю Грушевського. Як заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, вони зважилися на такі зміни, оскільки автопробіг Хрещатиком у рамках Дня Європи міська влада призначила саме на час маршу опозиції.

"Розчистять Хрещатик - значить, підемо по першому маршруту, як не розчистять - по другому", - попередив пан Яценюк.

Директор департаменту громадських комунікацій Київської міськдержадміністрації (КМДА) Марина Хонда вчора розповіла, що на суботу подано 30 заявок на проведення різних акцій, 16 з яких - у центрі міста. Планується, що в них візьме участь понад 100 тисяч людей. При цьому опозиція заявила про 30 тисяч учасників мітингу "Вставай, Україно!", які з 8.00 почнуть збиратися на Європейській площі. Завершиться акція на Софійській площі о 19.00.

Київська влада вирішила піти на деякі поступки опозиції. Так, заступник голови КМДА Олександр Пузанов повідомив, що на період проходження колони з Європейської площі через майдан Незалежності для мітингувальників звільнять одну смугу руху. Сусідні при цьому все ж будуть відведені під виставку екомобілів і автопробіг.

"Але ми хочемо, щоб ви стартували трохи раніше, ніж о 12.30, а ПР прийшла б на Європейську площу не раніше 13.00", - попросив пан Пузанов.

У відповідь одна з керівників центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олена Ледовських визнала, що якщо лідери опозиції встигнуть виступити, то марш зможе стартувати раніше. Ініціативу КМДА підтримав і Олексій Філіппов, представник одного з організаторів антифашистського маршу - "Молодих регіонів". Згідно з заявкою, на антифашистський марш зберуться 50 тисяч осіб. Він пройде з 9.00 до 15.00, а на Європейській площі відбудеться концерт-мітинг. Крім того, згідно із заявкою "Молодих регіонів", там-таки 20 тисяч їхніх прихильників будуть до 20.00 відзначати День Європи.

Заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві Сергій Бойко розповів, що достеменна кількість співробітників міліції, яких залучать до охорони правопорядку 18 травня, поки що невідома, але їх буде не менш як 1000 чоловік.

Тим часом СБУ поширила інформацію про те, що, за даними спецслужби, "деякі політичні лідери та активісти зацікавлені у використанні багатолюдних акцій для провокацій зіткнень між політичними опонентами".

Реагувати на правопорушення в СБУ обіцяють незалежно від політичної належності порушників.

Нагадаємо, в рамках акції "Вставай, Україно!", яку проводили опозиційні сили, були проведені мітинги в багатьох містах країни - Києві, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях та інших. 18 травня в Києві на Європейській площі відбудеться заключний етап в рамках акції.

Нагадаємо, 13 травня стало відомо, що в суботу, 18 травня, будуть проводити свою акцію представники не лише опозиції, а й Партії регіонів, які планують провести у цей день антифашистський марш "в Європу без фашистів".

"Регіонал" впевнений, що фінальна акція "Вставай, Україно!" у Києві не буде резонансною

Опозиційним силам не вірять, а вони представлятимуть це таким чином, що їх гноблять, що людей не пускають на їхні мітинги. Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Говорячи про те, наскільки важливим стане мітинг опозиції для суспільства, він сказав: "Цей мітинг не матиме резонансу".

Водночас, кажучи загалом про акцію опозиційних сил "Вставай, Україно!", політик зазначив недоліки, яких вона припустилася: "Сама опозиція не охопила всі регіони. Вона таким чином ділила Україну. Вона мобілізовувала ту частину електорату, яка більш-менше їх підтримує. А чого ж не приїхати в Донецьк, в Одесу, Крим?"

Окрім того, політик переконаний, що опозицію не слухають люди, тому й не прийдуть на їхній мітинг 18 травня.

"Арсеній Яценюк, виступаючи в Чернівцях сказав: "Мамо, Ви тут? Так їдьте 18-го в Київ, тільки щоб тато не знав". Мабуть, тато розумний чоловік. Тому значна частина не приїде. Не вірять люди. А опозиція буде давати стандартні пояснення - не пускають, перекривають. Буде невелика кількість людей. Тому бояться. Тому люди їх слухати не будуть. Будуть проблеми", - висловив думку політик.

"Опозиція, яка є демократичною, завищує кількість людей на своїх мітингах. Значить, вона бачить, що люди не реагують і не вірять у лідерів опозиції", - додав Олійник.

Також, на його думку, 18 травня не буде сутичок між прихильниками опозиції і влади: "Я очікую, що мітинги 18 травня відбудуться мирно, спокійно. Покажемо високий рівень політичної культури, без провокацій".

Разом з тим він зазначив, що "зараз реальна загроза фашизації суспільства".

"У чому? Тому з'являється нетерпимість до кожної точки зору. Таким чином завдається шкода національним інтересам країни. Пам'ятники руйнують, один одного ображають, зневажливо ставляться до ветеранів. З цим якось треба боротися", - резюмував він.

Політолог: ПР побоюється, що мітинг опозиції перетвориться на соціальний протест

Акцію Партії регіонів варто перейменувати на акцію "В Європу - без бандитів". Про це сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи проведення 18 травня двох мітингів - опозиції та Партії регіонів.

"Думаю, тут присутня певна режисура з боку влади, саме тому, що вона дуже побоюється політичних гасел опозиції, до яких може приєднатися ще й соціальний протест. Тобто, протест людей, яких вже дістали "поліпшення" від партії влади. Для цього вона намагається зараз переключити увагу", - підкреслив він.

Золотарьов переконаний, що тема маршу "регіоналів" "До Європи без фашизму" абсолютно абсурдна й неактуальна.

"Ця антифашистська істерія, влаштована Партією регіонів, безглузда. Боротися з "фашистами" треба було 9 травня, коли приймалася заборона радянської символіки, або коли 9 травня оголошувався днем жалоби т.д.. Тоді треба було боротися. А зараз вся ця антифашистська боротьба перетворилася на боротьбу поліцаїв з гітлерівцями", - зазначив політолог.

Він додав: "І якщо так вже говорити про гасло Партії регіонів "У Європу - без фашистів", я б переінакшив його на "До Європи - без бандитів". Адже в Європу не приймають не тільки фашистів, а й бандитів. А ту політику, яка проводиться щодо людей в Україні, інакше як бандитською назвати не можна. Тому що це відвертий і відкритий грабунок простих українців".

"Приклади тут всюди - куди не кинеш оком. У кожній сфері йде тотальний грабіж. При цьому діяльність Партії регіонів дуже нагадує окупаційну діяльність", - підкреслив експерт.

Він також зазначив, що всі ці гасла Партії регіонів насправді є лише спробою відвернути увагу від соціальних гасел опозиції.

"Вони намагаються перебити (акцію опозиції), перемкнути увагу з соціальних закликів. Вони бояться, що політичні вимоги опозиції об'єднаються з соціальними закликами. Ось заради чого вони намагаються влаштувати цей антифашистський марш", - підсумував політолог.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Фінал акції Вставай, Європейська площа, Україно!: антифашисти, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ