Ср, 2024-04-24, 21:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 2 » Апеляційний суд відмовився визнати вбивство журналіста Георгія Гонгадзе замовним
19:33
Апеляційний суд відмовився визнати вбивство журналіста Георгія Гонгадзе замовним
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання про те, що вбивство журналіста Георгія Гонгадзе було замовленим. Про це повідомляє Kyiv Post.

У середу Апеляційний суд розглянув скарги Мирослави Гонгадзе й постраждалого Олексія Подольського на вилучення Генпрокуратурою з обвинувачення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача замовного характеру вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Відмовившись задовольнити клопотання, апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського суду про законність закриття кримінальної справи щодо Пукача в частині обвинувачення в замовному характері вбивства Гонгадзе.

Раніше адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко висловила думку, що прокуратура намагається зменшити провину Олексія Пукача й уберегти від відповідальності замовників убивства Георгія Гонгадзе.

У свою чергу Комітет із захисту журналістів закликав президента Віктора Януковича забезпечити, щоб у справі Георгія Гонгадзе було покарано і виконавців, і замовників убивства журналіста.

Раніше "Репортери без кордонів" також висловили своє обурення останніми рішеннями у розслідуванні вбивства Гонгадзе. "Від самого початку, все розслідування виглядало так, наче воно проводилось з метою дати вищим посадовим особам і політикам уникнути причетності до злочину", - зазначили "Репортери".

Як повідомлялося, Печерський суд Києва визнав законним закриття слідчим справи проти Пукача у частині звинувачення його в замовному вбивстві. Слідство і суд вважають, що Пукач у діях із Гонгадзе виконував злочинний наказ покійного екс-голови МВС Юрія Кравченка, а не замовлення на вбивство. Суд дійшов висновку, що доводи заявника скарги про наявність даних про здійснення Пукачем убивства на замовлення не стосуються предмета оскарження, оскільки є оцінними.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило розслідування кримінальної справи за звинуваченням екс-генерала Пукача у скоєнні злочинів.

Досудовим слідством встановлено, що в ніч проти 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Кравченка та інших посадових осіб, скоїв умисне вбивство журналіста Гонгадзе за попередньою змовою з групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків.

У свою чергу адвокат дружини журналіста Теличенко заявила, що у справі про вбивство Гонгадзе змінилося формулювання звинувачення стосовно Пукача. "Якщо раніше Пукачу було інкриміновано вчинення замовного вбивства, то тепер цього пункту немає", - підкреслила вона.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ