Пт, 2024-04-19, 18:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 25 » Apple відсудив у Samsung мільярд доларів за крадені патенти та дизайн
11:43
Apple відсудив у Samsung мільярд доларів за крадені патенти та дизайн
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Суд у Каліфорнії, США, присудив корпорації Samsung виплатити 1,05 млрд доларів компанії Apple за незаконне використання її патентів на програмне забезпечення та дизайн смартфонів, передає ВВС Росія.

Два гіганта, що разом займають більше половини світового ринку смартфонів і нетбуків, взаємно звинувачували один одного в порушенні прав інтелектуальної власності в семистах з гаком конкретних випадках.

Apple бажала отримати з Samsung 2,5 млрд доларів, Samsung виставив претензії до Apple на 519 мільйонів. Суд частково визнав позов Apple. Також рішення суду дає Apple можливість домагатися заборони на імпорт в США ряду виробів Samsung. Очікується, що південнокорейська корпорація оскаржить вердикт.

На думку експертів, рішення каліфорнійського суду в перспективі піде на користь світовій індустрії гаджетів, оскільки змусить інших виробників більше займатися розробкою власних оригінальних технологій.

"Тепер все двічі подумають, перш ніж щось запозичити у Apple, - заявив директор з досліджень компанії Gartner Майкл Гартенбург. - Це дасть додатковий поштовх інноваціям, призведе до більшого розмаїття і, в кінцевому рахунку, послужить інтересам споживачів".

В індустрії мобільних телефонів патентні суперечки виникають регулярно, але конфлікт між Apple і Samsung був найбільш резонансним як по сумі претензій, так і в якості юридичного прецеденту.

За підсумками 2011 року Samsung обігнав Apple за продажами смартфонів, хоча наприкінці 2011 року американська компанія вийшла на передові позиції.

Крім судових справ у Каліфорнії Apple і Samsung ведуть більш як 20 правових битв принаймні в 10 країнах світу в ході їхньої війни за світове лідерство на ринках смартфонів і планшетів.

У жовтні 2011 року Apple Inc звернулася до федерального суду Каліфорнії з позовом проти Samsung Electronics Co Ltd, згідно з яким південнокорейська компанія повинна припинити продаж нових смартфонів Galaxy Nexus, що порушують, на думку американської компанії, патентні права.

У лютому 2012 року австралійський суд вирішив тимчасово заборонити продаж планшетного комп'ютера Galaxy Tab виробництва Samsung Electronics. Це рішення стало однією з перемог американської компанії Apple в патентній суперечці зі своїм корейським конкурентом. Apple звинувачує Samsung в копіюванні своєї технології touch-screen при виготовленні планшетника Galaxy Tab 10.1.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 974 | Додав: admin | Теги: Samsung, apple, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ