Чт, 2024-03-28, 21:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Археологи знайшли в Туреччині вхід в царство Аїда, а ось купити квартиру у Львові допоможе сайт vashmagazin.ua
14:15
Археологи знайшли в Туреччині вхід в царство Аїда, а ось купити квартиру у Львові допоможе сайт vashmagazin.ua
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Стародавній храм, виявлений в околицях турецького міста Памуккале, може виявитися згадуваним у міфах Стародавньої Греції входом у царство Аїда. У цьому переконані члени італійської археологічної експедиції, яка проводила розкопки, очолюваної професором Франческо д'Андрія. У той же час, якщо ви хочете вирішити своє квартирне питання, то ми радимо вам вигідно купити квартиру у Львові за допомогою спеціалізованого порталу vashmagazin.ua.

Як наголошується в публікації Discovery.com, знахідка відповідає древнім описам ворот підземного царства. Античні історики також стверджували, що "ворота Плутона" знаходяться поряд з фригійським містом Іераполісом на південному заході Малої Азії - саме там, де розташований Памуккале.

"Це простір заповнений туманом таким щільним, що неможливо побачити землю. Будь-яка тварина, що потрапила всередину, вмирає миттєво. Я кинув туди горобців, вони випустили останній подих і впали мертвими", - свідчив давньогрецький історик Страбон, померлий в 24 році нашої ери.

Іераполіс був заснований на початку другого століття до нашої ери царем Пергама Евменом Другим. "Ворота Плутона" перетворили його в один з центрів древнього туризму. З усього світу в місто приїжджали люди, що бажали взяти участь в обрядах.

Паломники купалися в розташованому недалеко від храму священному басейні, а також зверталися до жерців за пророцтвами. За переказами, під впливом випарів віщуни впадали в священний екстаз, що нагадує поведінку Дельфійською піфії.

Однак безпосередньо до процесу жертвопринесень допускалися тільки жерці. Цікавим доводилося з безпечної відстані дивитися на те, як в отруйний туман запускають птахів і заводять жертовних биків. Входити у ворота без шкоди могли тільки євнухи, служителі стародавньої богині родючості Кібели.

В християнську епоху святилище Плутона втратило своє значення, а пізніше будинок було зруйновано землетрусами. Археологи виявили руїни храму, залишки басейну, а також яка вела до святилища древню драбину. За словами фахівців, знайти "ворота Плутона" їм допомогли давні джерела.

Д'Андрія розповів, що в процесі розкопок археологи могли переконатися в смертоносній силі святилища - вони постійно зустрічали мертвих птахів. "Це дивне відкриття підтверджує інформацію, яка раніше була відома тільки з письмових джерел", - повідомив професор університету Палермо Алістер Філіппіни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1032 | Додав: admin | Теги: купити квартиру у львові
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ