Чт, 2024-04-25, 22:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 18 » Аварійні реактори японської АЕС знову в диму. До другого реактора підвели електрику, а третій перестали гасити
10:25
Аварійні реактори японської АЕС знову в диму. До другого реактора підвели електрику, а третій перестали гасити
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Білий дим або пара піднімається над реакторами №2, 3 і 4 на АЕС "Фукусіма-1" в Японії. Водночас японським інженерам вдалося відновити подачу електрики до другого реактора аварійної атомної станції, повідомляє Бі-Бі-Сі 18 березня.

Фахівці мають намір пустити електрику по лінії після того, як буде завершено розпочату 17 березня операцію з заливання води в реактор номер три, йдеться в повідомленні МАГАТЕ. Відновлення електропостачання допоможе запустити насоси й охолодити реактор. Поки що рятувальники намагаються охолодити аварійні реактори всіма можливими засобами.

- ЗМІ: 50 робітників-"камікадзе" працюють усередині АЕС, вони заздалегідь прощаються з сім'ями

Але влада Японії вирішила не продовжувати операцію із заливання водою третього енергоблоку аварійної АЕС "Фукусіма-1" зі спецмашин, оснащених потужними брандспойтами через ризик здоров'ю персоналу у зв'язку з високим рівнем радіації поряд з об'єктом, передає телеканал NHK.

Крім того, японські військові не планують 18 березня відновлювати використання вертольотів в операції з охолоджування аварійного реактора на АЕС, повідомив прес-секретар міністерства оборони Іппо Меяма. Він не уточнив причини припинення використання вертольотів, передає РИА "Новости".

Влада Японії залучає до операції з охолодження аварійного реактора номер 3 на АЕС "Фукусіма-1" армійські і пожежні вантажні автомобілі, заявив міністр оборони Японії Тосимі Кітадзава. Автомобілі буде відправлено на ядерний об'єкт 18 березня вдень, зазначив міністр. Пожежне управління Японії надає кілька десятків спеціально обладнаних для гасіння пожеж вантажних автомобілів.

Зазначимо, роботи з заливки третього блоку 17 березня проводилися не тільки із землі, а й з повітря. У операції були задіяні вертольоти сил самооборони Японії. Незабаром після завершення заливання з вертольотів у районі третього енергоблоку було зафіксовано збільшення радіаційного фону. Але медики повідомляють, що всі 10 людей, що перебували на борту вертольотів, які брали участь в операції, радіаційного опромінювання не зазнали.

За інформацією низки ЗМІ, на території третього енергоблоку може зберігатися запас уран-плутонієвого палива, використовуваного для роботи реактора. Як повідомляли японські атомники, в третьому енергоблоці нагрівається сховище ВЯП, через що відбувається витік радіоактивних речовин в атмосферу. Захисна оболонка третього реактора раніше зазнала пошкодження в результаті землетрусу.

Компанія-оператор АЕС ТЕРСО повідомила, що стовп пари або білого диму піднімається над другим енергоблоком АЕС "Фукусіма-1". Про можливі причини утворення пари або задимлення не повідомляється.

Нагадаємо, проблеми спостерігаються на всіх шести реакторах "Фукусіми-1" - на першому, другому і третьому реакторах в останні дні сталися вибухи, ймовірно, водню, на четвертому реакторі була пожежа, а п'ятий і шостий реактори почали перегріватися, хоча поки що вони викликають у фахівців менше побоювань.

Французьке агентство з ядерної безпеки повідомляло, що на трьох реакторах сталося часткове розплавлення паливних елементів в активній зоні і руйнування захисної оболонки, наслідком чого стали витоки радіації.

Температура рідини в сховищах відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) на п'ятому і шостому енергоблоках аварійної АЕС "Фукусіма-1" в Японії може зрости до небезпечного рівня, ймовірно повторення ситуації на першому-четвертому блоках. Проблеми в системі охолодження ВЯП загрожують новим викидом радіації.

Японська влада також збільшила припустиму норму радіоактивного опромінювання для працівників атомної галузі зі 100 до 250 мілізівертів. Іншого виходу просто не було, повідомило японське міністерство охорони здоров'я: у країні не залишилося фахівців, що не отримали припустимої дози радіації.

За неофіційними даними, на АЕС "Фукусіма" загинули п'ять робітників, які займалися ліквідацією аварії. Причину їхньої смерті ще не встановлено.

ЗМІ: 50 робітників-"камікадзе" працюють усередині АЕС, вони заздалегідь прощаються з сім'ями

Безпосередньо у будівлі АЕС працюють 50 осіб. За іншими даними, систему ремонтують близько 180 людей, пише російська газета "Московский комсомолец".

Одягнені в білі комбінезони з капюшонами, які тільки символічно захищають їх від радіації, вони "повзають по лабіринтах складних конструкцій в абсолютній пітьмі, скупо освітлюючи їх ручними ліхтарями й прислухаючись до періодичних вибухів водневого газу". Деякі робітники-"камікадзе" є добровольцями, деякі - залишилися тут за наказом. Вони нагнітають в реактори морську воду. Загиблих і вибулих за станом здоров'я замінюють нові волонтери.

Перш ніж заступити на смертоносну вахту, робітники про всяк випадок прощаються зі своїми рідними і близькими, розповів газеті один з ліквідаторів аварії. "Ти, звичайно, потерпаєш за здоров'я і безпеку своєї сім'ї, але у тебе є обов'язок, і він велить залишатися на місці", - пояснив робітник.

У момент вибуху на японській АЕС усередині другого реактора ступінь радіації досяг 400 мілізівертів, про рівень радіації усередині будівель поки що не повідомляється. Саме там інженери намагаються відремонтувати устаткування, що вийшло з ладу. За оцінкою експертів, радіація в цих приміщеннях може бути ще вищою, оскільки контейнери все ще не дозволяють їй покинути будівлі атомних електростанцій.

У цих умовах рятувальники не можуть довго перебувати поблизу реакторів, вони працюють, постійно змінюючи один одного. Імена 50 героїв невідомі, серед них є військовослужбовці сил самооборони, декілька поліцейських і пожежників, контрактники.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1157 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ