Пт, 2024-04-19, 06:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 23 » Авторитарні дії влади можуть завадити євроінтеграції-попередження Україні і особисто Януковичу від ЄНП
20:14
Авторитарні дії влади можуть завадити євроінтеграції-попередження Україні і особисто Януковичу від ЄНП
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президентство Європейської народної партії ухвалило декларацію щодо України. Документ містить серйозну критику української влади і попередження про негативні наслідки у разі продовження розвитку ситуації.

Президентство є виконавчим органом ЄНП, до складу якого входять безпосередньо президент партії Вілфред Мартенс, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, президент Ради ЄС Герман Ван Ромпай, високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон, президент Європейського парламенту Єжи Бузек, десять віце-президентів на рівні прем'єр-міністрів країн, політичні партії яких є членами ЄНП.

Цей документ під час саміту було роздано головам держав і урядів країн, партії яких є членами ЄНП, передає "Iнтерфакс-Україна". Нижче наведено повний текст резолюції:

"Ми висловлюємо наше глибоке занепокоєння з приводу серйозного погіршення ситуації в Україні щодо безперервного зловживання системою кримінального правосуддя в політичних цілях, системним посяганням на верховенство права за допомогою політично мотивованих переслідувань колишніх членів уряду, передусім, лідера опозиції, колишнього прем'єр-міністр Юлії Тимошенко, активістів громадянського суспільства та засобів масової інформації.

На жаль, незважаючи на численні публічні заяви президента ЄНП і нашої політичної Асамблеї, а також резолюції Європейського парламенту та Парламентської асамблеї Ради Європи, президент Віктор Янукович і українська влада продовжують їх ігнорувати і намагаються відкупитися, на словах обіцяючи виправити ситуацію, але насправді роблять все для того, щоб загострити її в неправильному і небезпечному напрямі.

Минулого тижня лідеру опозиції Юлії Тимошенко не дозволили відвідати два регіони Україна і взяти участь у сесії ПАРЄ в Страсбурзі, на саміті ЄНП і зустрітися з президентом Європейського парламенту в Брюсселі.

Такі дії української влади є авторитарними за своєю природою, оскільки вони не ґрунтуються на верховенстві права і демократичних принципах. Вони порушують основоположні європейські цінності і суперечать міжнародним зобов'язанням України. Якщо це не припиниться, надалі ці негативні тенденції вплинуть на міжнародний імідж України і можуть серйозно підірвати європейські прагнення України.

Враховуючи, що всеосяжна реформа судової системи та заходи щодо забезпечення дотримання законності під час проведення кримінальних розслідувань та судових переслідувань, зокрема, принцип справедливого, неупередженого і незалежного розгляду судової системи, досі в Україні не реалізовано, ми повною мірою розуміємо і підтримуємо ухвалене Юлією Тимошенко рішення звернутися до Європейського суду з прав людини, і ми висловлюємо сподівання на швидке рішення суду, яке буде необхідно виконати, надто у зв'язку з поточною позицією Україні в Комітеті міністрів Ради Європи.

Ми знову закликаємо українську владу припинити всі політично мотивовані переслідування і вибіркове використання системи кримінального правосуддя щодо опозиції.

Ми вимагаємо, щоб українська влада негайно зняли заборону на поїздки, як внутрішні, так і міжнародні, накладені на лідера опозиції Юлію Тимошенко, і скасувала інші непропорційні заходи, включно із попереднім висновком стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього виконувача обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка.

Ми хотіли б нагадати президенту Віктору Януковичу про його особисту відповідальність щодо дотримання правил закону, демократії і захисту прав людини в Україні.

Ми висловлюємо наше співчуття, повну підтримку і солідарність з Тимошенко, нашою дочірньою партією "Батьківщина" і всім українським народом, що бореться за свободу, демократію та європейське покликання своєї країни".

Джерела "Iнтерфакс-Україна" стверджують, що документ розроблявся до опівночі з безпосередньою участю Баррозу.

23 червня в Брюсселі триває саміт ЄНП.

Раніше Європарламент у своїй резолюції, ухваленій 9 червня, також закликав українську владу не переслідувати опозицію і змінити запобіжний захід для Тимошенко, Луценка та інших колишніх урядовців.

Зазначимо, що у квітні 2011 року ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів у 2009 році". Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

А 21 лютого Генеральна прокуратура України об'єднала в одне провадження дві кримінальні справи, які розслідуються проти Тимошенко і висунула нові звинувачення.

А ось 13 грудня 2010 року Луценко та його водієві Приступлюку було висунуто остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також у перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ