Пт, 2024-03-29, 09:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 30 » Азаров обіцяє вийти з кризи в 2012-му. А ціни в Україні не найвищі
15:45
Азаров обіцяє вийти з кризи в 2012-му. А ціни в Україні не найвищі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Надходження до загального фонду державного бюджету за підсумками першого кварталу 2011 р. збільшилися на 17 млрд грн в порівнянні з першим кварталом 2010 р. Про це сьогодні, 30 березня, в ході розширеного засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "РБК-Україна".

Азаров наголосив, що це дає можливість стабільно фінансувати видатки бюджету.

"Але, на превеликий жаль, значну частину ресурсів, які зароблені тяжкою кропіткою працею країни доводиться відривати від соціального розвитку і віддавати за борги попередників", - зазначив він.

Також Азаров додав, що за 2010 р. і два місяці 2011 р. економіка почала зростати приблизно на 5%, пожвавилася будівельна активність, товарообіг зріс на 13%, збудовано доріг на суму більш як 17 млрд грн.

Крім того, прем'єр-міністр заявив, що усі галузі економіки України до середини 2012 р. повинні вийти на докризовий рівень. Азаров наголосив, що уряд і керівники місцевої влади повинні спрямувати всі зусилля на виведення України з кризи.

"Ми повинні докласти всіх зусиль, щоби вивести Україну з кризи на шлях інтенсивного розвитку. Ми повинні поставити собі за мету вже до середини 2012 р. в усіх галузях економіки вийти на докризовий рівень", - зазначив він.

Раніше Азаров повідомив, що доходи державного бюджету України в січні-лютому 2011 року зросли в 1,5 раза порівняно з аналогічним періодом 2010 року.

"Планові показники доходів держбюджету за січень-лютий перевиконано. До бюджету надійшло близько 50 млрд грн - у півтора разу більше, ніж за два місяці минулого року", - сказав він.

За даними Азарова, за перші два місяці поточного року відшкодування податку на додану вартість становили понад 5 млрд грн, що в 1,5 раза більше, ніж за січень-лютий-2010.

"Все це ознаки одужання нашої економіки. Таке наповнення бюджету дає можливість забезпечити повне і безперебійне фінансування його витрат", - підкреслив Азаров.

Як відомо, дефіцит державного бюджету України в січні 2011 року становив 942,4 млн грн, що на 41,9% менше, ніж за аналогічний період 2010 року. Загальна сума доходів держбюджету минулого місяця становила 18,352 млрд грн, а витрат і кредитування (за вирахуванням погашень) - 19,294 млрд грн.

У повідомленні зазначається, що дефіцит держбюджету в січні був переважно профінансований за рахунок запозичень: із зовнішніх джерел надійшло 828,9 млн грн.

Держбюджет-2011 ухвалено з доходами 281,465 млрд грн і витратами - 321,921 млрд грн. Граничний дефіцит держбюджету України в 2011 році встановлений на рівні 38,843 млрд грн.

Держбюджет України містить загальний фонд, куди прямують податки та збори і з якого фінансуються основні витрати, і спеціальний фонд, кошти якого мають цільове призначення.

При цьому дефіцит держбюджету розраховується як різниця сум його доходів і повернених до бюджету кредитів, а також витрат і виданих з держбюджету кредитів.

Кабмін хоче запровадити кримінальну відповідальність за необґрунтовані тарифи на комуналку

В уряді України розглядають можливість запровадження кримінальної відповідальності за встановлення необґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Закінчується розробка нормативів тарифоутворення, і буде зрозуміло всім - що і як в них можна включати, а за який такий "тарифний креатив" буде адміністративна, а можливо, і кримінальна відповідальність", - сказав він.

При цьому Азаров розкритикував місцеві влади за внесення в тарифи на водопостачання 70-процентних втрат у мережах, а в тарифи на прибирання прибудинкових територій - збитків ЖЕКів.

Азаров відзначив великі відмінності в рівнях тарифів на одні і ті ж послуги по регіонах.

Азаров запевняє, що в Україні все дешевше, ніж в Європі

Прем'єр-міністр України переконує, що населенню не варто вірити заявам опозиції про те, що нібито в країні ціни і тарифи за час правління Віктора Януковича зросли більше, ніж у сусідніх державах. Глава уряду запевнив, що у низці європейських країн ціни на найпопулярніші продукти також зросли і перевищують нині українські.

"Що відбувалося минулого року в Єврозоні? У Східній Європі на молоко і хліб ціни виросли на 20%. Навіть у стабільній Німеччині ціна хліба збільшилася на 10%", - запевнив чиновник.

Азаров не відкидає того, що, безумовно, в ЄС доходи людей незрівнянно вищі. "Але навіщо брехати людям, що в Україні дорожче, ніж в Європі?.. Кого вони дурять? Мільйони наших громадян бувають за кордоном і знають, що продукти харчування, як правило, дорожчі", - обурився прем'єр у відповідь на звинувачення з боку опозиції.

Також Азаров додав, що в ЄС дорожчий бензин, послуги ЖКГ, проїзд у громадському транспорті і тому подібне. За його словами, навіть у сусідній Москві, наприклад, хліб коштує більше, ніж у Києві.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1029 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ