Пт, 2024-04-26, 01:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Бенкендорфа та Арфуша рахункова палата звинувачує у неефективній розтраті майже 50 млн грн
19:21
Бенкендорфа та Арфуша рахункова палата звинувачує у неефективній розтраті майже 50 млн грн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рахункова палата України заявляє про неефективність використання держкоштів Національною телекомпанією та Національною радіокомпанією у 2010 році та першій половині 2011. Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

"Колегія Рахункової палати зробила висновок, що управлінські рішення НТКУ та НРКУ щодо реалізації державної інформаційної політики в галузі телерадіомовлення неефективні та не сприяють виконанню поставлених державою завдань в інформаційній сфері", - сказано в повідомленні.

"Як засвідчила перевірка, протягом 2010 та І півріччя 2011 років НРК неефективно і з порушеннями бюджетного та чинного законодавства витрачено близько 25 млн грн, НТК - понад 24 млн гривень", - сказано в документі.

"Телерадіокомпанії використовують бюджетні кошти, спрямовані на виконання держзамовлення, практично лише на утримання, що не сприяє їхній зацікавленості у створенні якісного та конкурентоспроможного продукту на інформаційному ринку, пошуку можливостей для надходження доходів від телерадіовиробництва", - зазначається в повідомленні.

Також в документі зазначається, що "за відсутності належного контролю з боку Держкомтелерадіо обидві державні компанії не привели свій організаційно-правовий статус у відповідність до вимог чинного законодавства".

"Відтак залишаються законодавчо неунормованими статути цих компаній, не розроблені та не затверджені нормативи їхнього фінансування", - додається в документі.

Президентом НТКУ є Єгор Бенкендорф. Заступником голови НТКУ є Валід Арфуш.

Нагадаємо, 17 березня 2010 Кабінет міністрів України відповідно до рішення Конституційного суду підпорядкував собі Національну телекомпанію Україну і призначив її президентом Єгора Бенкендорфа, колишнього виконавчого продюсера телеканалу "Інтер". Телеканал "Інтер" належить нинішньому голові СБУ Валерію Хорошковському.

Опозиція заявляла про неконституційність призначення Бенкендорфа президентом Першого національного телеканалу, що стало фактичним взяттям владою під контроль головного телеканалу країни. Пізніше профспілка НТКУ висловила недовіру новому керівництву.

Однак це не завадило успішному функціонуванню каналу. У липні 2010 року НТКУ за свої гроші і спонсорські внески інших телеканалів (переважно "Інтера") транслювало візит в Україну Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

У грудні 2010-го знову ж на кошти спонсорів НТКУ купило шоу Савіка Шустера. Опозиція обурювалася, що джерело фінансування цієї покупки було невідоме - шоу Шустера не зміг утримати комерційний телеканал "Україна", проте зміг собі дозволити державний телеканал. Пізніше з'явилася інформація, що переходу Шустера сприяв голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

У лютому 2011 року Національна телекомпанія України зменшила відсоток мовлення українською мовою. Зміни щодо відсотку мовлення державною мовою пояснювали тим, що канал залучає певну кількість програм інших виробників.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 816 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ