Пт, 2024-04-19, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 5 » "Беркут" не має права на існування, 16 "орлів" - на одного лежачого! - Добродомов. ВІДЕО
18:31
"Беркут" не має права на існування, 16 "орлів" - на одного лежачого! - Добродомов. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Відео-шок, як розправлявся «Беркут» із мітингувальниками під стінами АП на вул. Банковій 1 грудня, було продемонстровано у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» телеканалу ZIK, присвяченій бійням у Києві - справжній війні влади проти свого народу.
Камери зафіксували, як одного із учасників акції протесту лупцювали півтора десятки озброєних бійців «Беркуту». На відео видно, як хлопець утікає від бійців, падає: спочатку його кийками б’ють двоє «беркутівців». Вони залишають жертву на бруківці. Та на цьому розправа не завершується. Орда біжить повз лежачого і кожен другий вважає за «обов’язок» - добити, лупонути кийком, ударити ногою. Загалом хлопцю дісталося від 16 «захисників порядку». Хто цей юнак, яка його подальша доля, - невідомо!

«Зазначу, що події відбувалися на вул. Банковій уже після того, як Президент «щиро» назвав дії «беркутівців» на Майдані неприпустимими», - наголосив автор та ведучий програми Дмитро Добродомов.

Побачене викликало у присутніх у студії справжній спростив. «Беркут» порушив усі встановлені закони та правила своєї ж структури, - наголосили експерти.

«Бійці не мають права бити людей по голові, в живіт. Бійці не мають права бити лежачого», - відреагував відомий журналіст Микола Савєльєв.

Його підтримав і правозахисник Олег Мицик: «Бійці «Беркуту» можуть вдаватися до фізичної сили, використання спецзасобів тільки у випадку, коли діють проти озброєних злочинців, коли доводиться захищати життя свого колеги чи іншої людини! На Майдані ж ми мали люту і нічим невиправдану бійню».

Та перш, ніж пустити в ефір відео побиття, «Народний контроль» продемонстрував ще один ролик – промо спецпідрозділу «Беркут», де один із його служивців пафосно розповідає: «Сюди не йдуть заробляти гроші , робити швидку кар’єру, тут служать хлопці, які хочуть, щоб на вулиці було спокійно».

Але... Кому служите, панове офіцери? На кого здійняли руку? «На Майдані не було жодного студента, були провокатори», - цинічно брехав делегатам Ради Європи прем’єр-міністр Азаров. «Головне завдання «Беркуту» - захищати громадський порядок та боротися із злочинністю», - заявив у прямому ефірі екс-начальник міліції Львівщини Іван Мокринець.

«Міліція має бути жорстокою, але по відношенню до злочинців! Точніше жорсткою, яка у крайніх випадках переходить у жорстокість, – не стримував емоцій Микола Савєльєв. - Але наголошую, це виправдано лише щодо злочинців».

На Майдані не було злочинців, на Майдані не було провокаторів! І це бачив кожен, і знає вся Україна, і увесь світ. На Майдані було свавілля, беззаконня, кривава розправа.  

«О 4-й ранку вулиці біля Майдану відгородили турнікетами і нас погнали. Не було ані попередження, ані звернення до людей. Нас просто погнали кийками. Дехто сам лягав на землю і прикривав голову руками, адже спецпризначенці не повинні бити лежачих. Але «Беркут» все рівно товк», - пригадує події ночі 30 листопада учасник Євромайдану, студент Іван.

«Це очевидна кримінальна відповідальність», - прокоментував екс-працівник міліції Олег Берденський.

Але жодну людину за це свавілля не покарано. Так само, як вочевидь, не буде нікого покарання і за бійню на Банковій.

Хоч, як переконував Іван Мотринець, що ГПУ розбереться, що ГПУ розслідує причетність кожного, хто має стосунок до бійні на майдані, його слова радше сприймалися, як слабка спроба знайти бодай якесь виправдання нинішньої правоохоронної системи.

«Наразі за гратами опиняються лише мітингувальники, - не втримався учасник акції «Революція на граніті» Андрій Рожнятовський. – Розслідування могло б бути, але тільки у правовій державі. Україна такою зараз не є».

До речі, в ефірі були озвучені і останні новини із ГПУ. Замість того, щоб займатися розслідуваннями бійні, шукати «беркутівців», що діяли із небаченою жорстокістю, Генрокуратура взялася за виші. Так, слідчий із особливо важливих справ ГПУ Ю. Ковальчук, уже подав звернення в НУ ім. Т. Шевченка, аби там підготували списки студентів, викладачів, активістів, які мають пропуски у навчанні, і роботі на період Євромайданів.

«От воно наше правосуддя! Після київських подій «беркутівці», які справді мають честь і совість, повинні масово залишити ряди цього спецпідрозділу!, - переконаний автор та ведучий  програми Дмитро Добродомов. - Понад те, цієї структури узагалі не має існувати. Вона має бути ліквідована,  як  повністю дискредитована! Події на Майдані, на вул. Банковій продемонстрували справжню мету існування цих «бійців». Це «армія», в яку зараз набрали  нелюдів для охорони  влади  від народу! Це ганьба!».



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: існування, Добродомов. ВІДЕО, 16, «Беркут» не має права, одного лежачого
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ