Пт, 2024-04-19, 05:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 14 » Безлад на півдні Киргизстану: прибічники Бакієва утримують міста
15:23
Безлад на півдні Киргизстану: прибічники Бакієва утримують міста
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Біля будівлі адміністрації Джалал-Абадської області на півдні Киргизстану відбулася озброєна сутичка між присутніми там прихильниками тимчасового уряду і екс-президента Курманбека Бакієва, чути постріли, передає "Інтерфакс-Україна".
Як стверджує представник місцевої адміністрації, озброєні прихильники Бакієва, у яких на руках є вогнепальна зброя, не дали змоги прихильникам тимчасового уряду "поговорити з ними", почали стріляти в повітря і по людях.

Зараз прихильники Бакієва оточили будівлю обласної адміністрації і нікого туди не підпускають. Під час сутички кілька людей з вогнепальними пораненнями доставлені в обласну лікарню, повідомив представник адміністрації. Міліції на площі в центрі Джалал-Абада немає.

"Ми не плануємо застосовувати силу, діятимемо домовленостями", - заявив у п'ятницю керівник адміністрації голови ВП Рози Отунбаєвої Еділь Байсалов, коментуючи ситуацію в Джалал-Абаді.

Як заявила агентству 24.kg член комітету із захисту екс-президента Жанара Молдокулова, екс-губернатор Ошської області Мамасадик Бакіров і його заступник Айтмамат Кадирбаєв перебувають у будівлі адміністрації і не збираються її залишати. "Більше тисячі їхніх прихильників зараз стоїть на площі. З усіх районів Ошської області з'їжджаються люди. Вони вимагатимуть повернення законного президента Курманбека Бакієва і призначення нового губернатора замість Сооронбая Жеенбекова", - повідомила вона.

Пізніше стало відомо, що будівля держадміністрації Ошської області все ж таки перейшла під контроль прихильників тимчасового уряду Киргизстану. Як повідомив кореспондент "Інтерфаксу", прихильники екс-президента Курманбека Бакієва покинули будівлю, але залишилися на головній площі.

"Зараз правоохоронні органи повністю контролюють ситуацію у будівлі держадміністрації", - сказало джерело. "Зараз перед будівлею держадміністрації зібралося декілька тисяч людей, які виступають на підтримку тимчасового уряду і збереження стабільності в республіці. Серед них багато прихильників партії "Атамекен", - зазначило джерело.

Переговори між сторонами, які ведуться з ранку п'ятниці, поки що не увінчалися успіхом.

Тимчасовий киргизький уряд проведе екстрене засідання у зв'язку з ситуацією на півдні країни. "Тимчасовий уряд Киргизстану у п'ятницю вдень проведе екстрене засідання, на якому обговорить поточну ситуацію в республіці і заходи щодо врегулювання обстановки на півдні країни", - повідомили у прес-службі кабінету міністрів.

13 травня супротивники нинішньої киргизької влади захопили адміністрації трьох південних областей республіки - Ошської, Джалалабадської і Баткенської. Там зібралося близько 25 тисяч чоловік, які мають намір вирушити до Бішкека, щоб "розібратися з тимчасовим урядом".

Реакцією нинішнього уряду на сутички стало порушення кримінальної справи проти загарбників будівель обладміністрацій. "За даним фактом 13 травня прокуратурою Ошської області порушена кримінальна справа за масові заворушення і хуліганство", - повідомили в прес-службі відомства.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1031 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ