Пт, 2024-04-19, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 14 » Бідні родини не отримають від "Регіонів" з Литвином ані копійки
15:51
Бідні родини не отримають від "Регіонів" з Литвином ані копійки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховна Рада України не підтримала у другому читанні проект Закону "Про внесення змін до статей 5 та 8 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям" (щодо допомоги на рівні прожиткового мінімуму). За даний законопроект проголосували 204 із 410 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.
Не голосувала у повному складі фракція Партії регіонів і майже у повному складі (1 голос "за") фракція Блоку Литвина.

Законопроектом пропонувалося надавати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям виходячи не з рівня забезпечення прожиткового мінімуму, а з розміру прожиткового мінімуму для відповідних соціальних і демографічних груп населення.

Як повідомлялося, на початку лютого цього року Верховна Рада провалила у другому читанні законопроект депутата-"регіонала" Михайла Папієва щодо збільшення соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Партія регіонів віддала за свій документ лише 2 голоси.

Раніше, у першому читанні, за проект закону "Про внесення змін до ст. 5 і 8 Закону" Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям "проголосували 330 депутатів, а за ухвалення його в цілому віддали голоси лише 203 нардепи: від Партії регіонів - 2, від БЮТ - 125, від НУНС - 31, від КПУ - 26 депутатів, від Блоку Литвина - 19.

Документом пропонувалося для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, збільшити прожитковий мінімум на 10%. Для громадян, які отримали статус особи, яка проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, прожитковий мінімум збільшувався би на 20%.

Крім того, передбачалося, що для кожної дитини в малозабезпеченій багатодітній сім'ї, в якій виховується троє або більше дітей віком до 16 років, прожитковий мінімум збільшувався би на 20%.

За інформацією Мінфіну, на реалізацію цього закону потрібно передбачити в бюджеті 11 мільярдів гривень.

Варто додати, що 20 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати у 2010 році". "За" проголосувало 254 із 429 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Пізніше президент підписав цей закон.

Законом встановлюється прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць у розмірі з 1 листопада 2009 року – 701 грн, з 1 січня 2010 року – 825 грн, з 1 квітня – 839 грн, з 1 липня – 843 грн, з 1 жовтня – 861 грн, з 1 грудня – 875 грн.

Крім того, законом встановлено мінімальну заробітну плату з 1 листопада 2009 року – 744 грн, з 1 січня 2010 року – 869 грн, з 1 квітня – 884 грн, з 1 липня – 888 грн, з 1 жовтня – 907 грн, з 1 грудня – 922 грн.

У БЮТ кажуть, що Янукович відмовляється від своїх передвиборчих обіцянок

У БЮТ заявляють, що Партія регіонів відмовляється від обіцянок Віктора Януковича, завдяки яким він виграв вибори. Про це на брифінгу заявив "бютівець" Андрій Павловський.

За його словами, представники Партії регіонів у комітеті з питань соціальної політик і праці два місяці спеціально блокували розгляд свого ж законопроекту про надання допомоги малозабезпеченим сім'ям.

"Голова комітету, "регіонал" Василь Хара перебував то у закордонному відрядженні, то хворів, то давав членам Партії регіонів вказівки, щоб не було таблички "до другого читання" до цього законопроекту", - зазначив Павловський.

За його словами, "така зухвала поведінка "регіоналів" стала наслідком того, що Партія регіонів підрахувала, скільки коштів потрібно на її законодавчі ініціативи.

"Вони порахували, і вийшло 16 мільярдів. Тому цю норму не включили в проект бюджету, і сьогодні в сесійній залі "регіони" не хочуть за неї голосувати", - наголосив він.

"Представник Партії регіонів радісно заявляє, що закон "умер". Це він каже про закон Партії регіонів, який передбачає надання допомоги малозабезпеченим сім'ям на рівні прожиткового мінімуму", - сказав член фракції БЮТ Олег Ляшко.

"Вони із задоволенням кажуть, що закон помер. Це про закон, на якому вони будували виборчу кампанію. На цьому законопроекті Янукович виграв вибори, і після цього він різко помер", - додав народний депутат.

"Цілий рік Партія регіонів вертіла законопроектом перед народом як морквою перед віслюком, а зараз все забула", - сказав Ляшко.

У свою чергу "регіонал" Олександр Стоян заявив, що в середу закон про підвищення соцстандартів не пройшов друге читання через те, що "з вини опозиційних депутатів" документ не був розглянутий на засіданні профільного комітету.

"Міністр тіньового Кабміну Павловський та його команда - у них 6 осіб в комітеті, у нас - 5 - тричі не з'являлися на засідання комітету", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1226 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ