Чт, 2024-03-28, 19:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 12 » "Біла вдова" координувала "Аш-Шабаб", а влада Кенії знала про підготовку теракту, - дані розвідки
12:29
"Біла вдова" координувала "Аш-Шабаб", а влада Кенії знала про підготовку теракту, - дані розвідки
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Розвідка Кенії дійшла висновку, що британка Саманта Льютуейт, яка відома як "біла вдова", причетна до діяльності терористичного угрупування "Аш-Шабаб", яке, у свою чергу, пов'язане з "Аль-Каїдою".

За даними Sky News, Льютуейт відповідала за логістику одного з підрозділів "Аш-Шабаб", що складається з шести чоловіків. Вона також могла бути причетна і до теракту в Найробі, пише NEWSru.com.

Згідно з документами кенійської розвідки, "Льютуейт відігравала значну роль у діяльності терористичної групи, яка планувала також організацію кількох вибухів на території Кенії". Крім того, кенійська розвідка дізналася, що група бойовиків разом з "білою вдовою" готувала теракти в кенійському парламенті, офісах ООН в Найробі і ресторанах.

Про те, що "біла вдова" могла координувати цілий підрозділ, свідчать її записи, які знайшли співробітники розвідки при обшуку вілли, де вона жила з чотирма дітьми. Там були виявлені комп'ютери, запаси амуніції та щоденники Льютуейт. Наприклад, там був такий запис: "Я б хотіла бути моджахедом". Сама "біла вдова" зараз перебуває у розшуку.

Також звіт розвідки Кенії виявив, що влада країни дізналася про підготовлюваний теракт майже вісім місяців тому. Також розвідка розкрила подробиці терористичної діяльності організації "Аш-Шабаб". Згідно з документами, мережа працює по всій Африці, наймаючи новобранців в різних країнах, наприклад, у Сомалі, Уганді, Бурунді, Замбії, Танзанії, Малі, ПАР, в Ємені, а також у Пакистані. Також відомо, що оплот терористів перебуває в Кенії, де існують великі бази бойовиків у Найробі і Момбасі.

Радикальне ісламістське угруповання "Аш-Шабаб" ("Рух молодих моджахедів"), що має тісні зв'язки з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда", влаштувало бійню у великому торговому центрі Westgate, взявши заручників. Жертвами теракту стали понад 60 осіб. Раніше з'явилася інформація про те, що в нападі брала участь і Саманта Льютуейт, яка до цього нібито здійснювала подібне багато разів. Пізніше ця інформація була спростована кенійської поліцією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: теракт, підготовку, біла вдова, влада Кенії, Аш-Шабаб
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ