Вт, 2024-04-23, 08:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Біля суду мітингують супротивники і прибічники Тимошенко.Королевська погрожує вивести людей на Майдан на її захист
16:25
Біля суду мітингують супротивники і прибічники Тимошенко.Королевська погрожує вивести людей на Майдан на її захист
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Наталія Королевська заявляє, що якщо Печерський райсуд Києва не дасть можливості лідерці ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко захистити свої права, то партія організує масові акції протесту в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

- Біля Печерського суду кількасот людей проводять акцію за і проти Тимошенко

"Вся країна і весь світ уважно й напружено спостерігають за судом над Юлією Тимошенко. І ми вже бачимо спроби влади перетворити цей процес на судилище, а не на справедливий суд. Лідера нашої партії хочуть позбавити законного права на захист, заарештувавши її до ухвалення рішення судом... Я попереджаю владу, що якщо ви насмілитеся заарештувати нашого лідера зараз, позбавивши її законного права особисто захищати своє чесне ім'я в суді, то наша партія виводитиме людей на Майдан", - ідеться в заяві Королевської, поширеній її прес-службою в четвер.

Депутат нагадує, що відмова будь-якому громадянинові України в справедливому захисті своїх прав і свобод є грубим порушенням прав людини, "що зумовить негативну реакцію в європейському співтоваристві й загальмує інтеграцію нашої країни в Європу". "Цим влада покаже своє небажання повернути Україну в європейську сім'ю", - наголошується в заяві.

"Я закликаю прихильників усіх опозиційних партій підтримати нас і захистити європейський вибір нашої країни. Тільки за останній рік я відвідала десятки міст і сіл нашої країни, і скрізь я чую одне запитання: коли наша влада стане цивілізованою? І багато людей готові вийти на вулицю і підтримати нас", - зазначає Королевська.

"Хочу також попередити владу, що не треба сподіватися на уявні розколи в наших лавах. Я заявляю, що партія "Батьківщина" єдина, лідерка "Батьківщини" - Юлія Тимошенко, й ми не дозволимо владі призначати нам лідерів ззовні", - наголошує депутат.

Біля Печерського суду кількасот людей проводять акцію за і проти Тимошенко

У четвер уранці біля Печерського райсуду Києва, де триватиме розгляд "газової справи", кількасот людей проводять акцію на підтримку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та проти неї.

Акція на підтримку Тимошенко відбувається під прапорами "Батьківщини" та гаслами "Наша Юля - наша віра, наша любов, наша надія", "Януковичу, не суди, інакше сам іще раз судимий будеш", "Тільки Тимошенко може звільнити Україну від кримінальної окупації".

Акція проти Тимошенко відбувається під прапорами Загальновійськової спілки України, лідером якої є Олег Калашников. Противники екс-прем'єра тримають плакати з гаслами "Досить!", "Вона крала. Вона - не Україна", "12 кримінальних справ Тимошенко - час відповідати".

При цьому з боку обох акцій лунають музика та різні заклики, виступи.

Крім того, в центрі Києва з'явилися листівки, на яких зображений суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв, який головує в "газовій справі", в образі казкового персонажа Гаррі Поттера.

Наліпки з'явилися в ніч проти четверга, напередодні чергового засідання суду у справі Юлії Тимошенко. Із зображення суворим поглядом на перехожих дивиться суддя Киреєв, і, націливши чарівну паличку, погрожує: "Якщо ти крав, ти наступний!" На тлі багато разів написані прізвища "Луценко", "Волга" та "Тимошенко", передає "Українська правда".

Працівники метрополітену вже здирають ці наліпки. "Зі стін здираються вони погано, - скаржиться прибиральниця Ліда. – Із сітілайтів знімати легше, а тут… Понаклеювали!"

Жодних вихідних даних, окрім сайту замовників, на наліпках немає.

Зазначимо, сьогодні Печерський районний суд Києва продовжує допит свідків з боку звинувачення у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. У залі перебувають Тимошенко, її захисник Юрій Сухов, суддя Родіон Киреєв, прокурори і депутати Верховної Ради від фракції "БЮТ-Батьківщина".

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Як відомо, раніше ходили чутки, що соратниця Тимошенко Наталя Королевська проводить переговори з місцевими осередками "Батьківщини" про те, щоб у випадку винесення Тимошенко обвинувального вироку її обрали новим головою партії. Але незалежно від рішення суду в "газовій справі" проти Тимошенко питання зміни лідера партії "Батьківщина" не виникне, заявив Микола Томенко




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ