Пт, 2024-03-29, 16:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 21 » БЮТ у Раді вимагає звільнення чиновників-"бійців", а Литвин - звіту ГПУ про бійку
16:52
БЮТ у Раді вимагає звільнення чиновників-"бійців", а Литвин - звіту ГПУ про бійку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

БЮТ вимагає звільнення з посад урядовців, які брали участь у бійці в парламенті. Про це з трибуни заявив лідер фракції Іван Кириленко, повідомляє "Українська правда".

"Проігнорувавши цю вимогу, керівництво виконавчої вертикалі візьме на себе політичну відповідальність за події минулого тижня", - зазначив він.

- Литвин просить ГПУ розібратися з бійкою

Також БЮТ вимагає "негайно притягти до відповідальності учасників розправи, які безпосередньо били людей". "І особливо тих з них, хто не вперше взяв участь у побитті", - додав Кириленко. "Треба невідкладно запросити до парламенту керівництво Генпрокуратури та заслухати про хід розслідування цієї резонансної і ганебної для країни справи", - заявив "бютівець".

Крім того, БЮТ вимагає "припинити політичні репресії та використання з цією метою силових структур" та "закрити кримінальні справи, які сфабриковано для політичного переслідування Юлії Тимошенко, її представників та інших представників опозиції".

"Негайно мають бути звільнені всі політв’язні, єдина провина яких полягає у тому, що вони повертали державі майно, яке в сумнівний спосіб було приватизовано", - зазначив Кириленко. "Ми також вимагаємо ухвалити в цілому закон про опозицію, що забезпечить дієвий механізм контролю за владою", - заявив він.

За словами Кириленка, "без виконання цих вимог повернення парламенту до нормальної роботи… є неможливим". "Курс на застосування в Україні авторитарних механізмів, на згортання демократії, призвів до нульових можливостей опозиції. Позбавив її будь-яких парламентських важелів впливу на ситуацію в Україні та реального захисту людей", - зазначив "бютівець".

Крім того, лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко заявив, що ця фракція також вимагає звіту генпрокурора щодо подій у Верховній Раді.

Тим часом у сесійній залі парламенту перед пленарним засіданням трибуна і президія не заблоковані, проте декілька депутатів з фракції Партії регіонів зайняли місця в ложі уряду, серед них Юрій Болдирєв, Петро Цюрко, Ельбрус Тедеєв.

Народний депутат Катерина Лук'янова (фракція НУ-НС) у ковпаку Діда Мороза дарує колегам з різних фракцій ялинкові іграшки. Новорічні кульки від Лук'янової отримали переважно депутати з фракції НУ-НС і деякі представники БЮТ.

Як відомо, 16 грудня ввечері у Верховній Раді депутати з Партії регіонів побили депутатів фракції БЮТ. Бійка завершилася травмами для кількох парламентарів та госпіталізацією частини "бютівців".

Литвин просить ГПУ розібратися з бійкою

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин просить Генеральну прокуратуру надати народним депутатам попередні висновки про події в парламенті 16 грудня. Про це він повідомив сьогодні на засіданні ВР, передає УНІАН.

"Я направив листа до Генеральної прокуратури з проханням надати відповідну інформацію для того, щоб побачили і керівники фракцій, і депутати, а після того ми визначилися про формат розгляду цього питання", - повідомив спікер. Він висловив сподівання, що з цього приводу депутати не мають жодних заперечень. За словами Литвина, нині важливо "сказати все начистоту" про події 16 грудня.

У відповідь на вимогу опозиції звільнити урядовців, які одночасно є народними депутатами і які брали участь у бійці в парламенті 16 грудня, Литвин запропонував розглянути це питання першим у п’ятницю, 24 грудня. Водночас опозиційні депутати зі своїх місць вимагали розглянути дане питання сьогодні. У відповідь Литвин сказав: "Ну не пройде воно сьогодні". Він зазначив, що сьогодні таке питання можна розглядати хіба що для того, щоб "збурити ситуацію".

Також Литвин запропонував знову розглянути питання щодо створення тимчасової слідчої комісії ВР, яка б розслідувала політичні репресії в Україні. Він зазначив, що раніше була домовленість про створення такої комісії, але вона "була абсолютно зруйнована". "Тому, я вважаю, якщо є необхідність, то давайте повернемося до створення комісії", - додав він.

Литвин зазначив, що під час наради керівники фракцій мають визначитися також щодо можливості заслуховування інформації представника Генеральної прокуратури про події 16 грудня.

Коментуючи вимогу фракцій БЮТ-"Батьківщина" та НУ-НС щодо необхідності ухвалення закону про опозицію, спікер зазначив, що у ВР доцільно ще раз переглянути даний законопроект. "Мені видається, що цей законопроект був написаний під Конституцію 2004 року і, очевидно, він потребує зараз серйозного коригування", - додав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1052 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ