Чт, 2024-04-25, 23:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 24 » БЮТ виявив порушення Конституції Януковичем у започаткуванні адмінреформи
13:48
БЮТ виявив порушення Конституції Януковичем у започаткуванні адмінреформи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати від БЮТ вважають, що президент Віктор Янукович порушив Конституцію, підписавши указ про адмінреформу. Про це йдеться в поданні 53 "бютівців" до Конституційного суду, в якому вони оскаржили проведення адміністративної реформи, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Парламентарі вказують на низку процедурних порушень Конституції, допущених главою держави при підписанні указу про адмінреформу, зокрема на те, що акт не був скріплений підписами прем'єр-міністра і міністра, відповідального за акт та його виконання", - йдеться у публікації.

Як відомо, указ президента про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади передбачав, зокрема, зменшення кількості міністерств з 20 до 16, а також скорочення кількості центральних органів влади майже вдвічі.

"Враховуючи, що подання прем'єр-міністра щодо оптимізації центральних органів виконавчої влади президенту не надходило, указ не скріплено жодним підписом, крім підпису президента", - йдеться у поданні "бютівців".

"Суб'єкт конституційного подання дійшов висновку, що президентом порушено вимоги частини 2 статті 19 Конституції, а саме здійснення повноважень способом, не передбаченим Конституцією і законом", - наголошується в документі.

"Бютівець" Сергій Власенко, який буде представляти депутатів у КС, заявив, що порядок ухвалення даного указу залишається незрозумілим. "Міністр юстиції Олександр Лавринович сказав, що рішення ухвалювали пізно ввечері, і про це знали п'ятеро осіб. Хоча процедура ліквідації та створення центральних органів виконавчої влади чітко виписана, і не може бути такого, щоб про це не знав прем'єр", - підкреслив він.

Крім того, депутати звертають увагу на неконституційність ліквідації органів виконавчої влади, діяльність яких регламентується законом. У свою чергу, заступник голови комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, "регіонал" Олександр Черноморов вважає, що своїм поданням опозиція намагається затягнути реалізацію адмінреформи.

"Всі погоджуються, що реформа потрібна, але дехто шукає формальний привід, щоб не дати їй здійснитися. У адмінреформі головне не те, як зроблений указ, а те, як ця реформа буде працювати", - сказав він. При цьому "регіонал" вважає, що у представників БЮТ немає шансів виграти справу в КС.

"І не тому, що, як деякі опозиціонери кажуть, Конституційний суд у нас керований, а тому, що будь-який управлінець у державі буде думати, що треба йти шляхом проведення реформ, а не гальмувати їх", - сказав Черноморов.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року президент України Віктор Янукович розпочав проведення адміністративної реформи, яка передбачає суттєві зміни в структурі виконавчої влади.

9 грудня президент дав старт першому етапу адмінреформи, зокрема він порекомендував реформувати Кабінет міністрів як у частині уряду, так і в частині Секретаріату уряду, який забезпечує діяльність Кабміну. Так, своїм указом президент скоротив кількість членів Кабінету міністрів: з 36 осіб залишилося 17.

У свою чергу, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що адміністративна реформа в Україні забере не один рік,, і в результаті буде скорочено понад 50% державних службовців. Ініціативу підтримав і віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, зазначивши, що Україні потрібен "компактний маленький уряд".

Також раніше Янукович утворив робочу групу з опрацювання питань, пов'язаних з оптимізацією системи центральних органів виконавчої влади. Міністри мають утворити групи для підготовки пропозицій щодо визначення повноважень міністерств і центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабміном через відповідних членів Кабміну, щодо структури таких міністерств та центральних органів виконавчої влади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ