Пт, 2024-03-29, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 10 » БЮТ зажадав перерахувати голоси на більш як 900 дільницях
20:50
БЮТ зажадав перерахувати голоси на більш як 900 дільницях
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


БЮТ передав до Центральної виборчої комісії документи з вимогою про перерахунок голосів на більш як 900-х виборчих дільницях. Про це йдеться у переданій заяві керівника Центрального виборчого штабу кандидата на пост президента Юлії Тимошенко Олександра Турчинова.
Він стверджує, що БЮТ вже юридично довів факти фальсифікації з боку штабів іншого кандидата у президенти - Віктора Януковича, передає УНІАН.

"Я маю повноваження заявити про перші юридично доведені фальсифікації на користь Януковича в другому турі виборів президента України", - заявив Турчинов. За його словами, зокрема, в 5-му виборчому окрузі (місто Керч) штабу Тимошенко вдалося домогтися першого перерахунку голосів на 20-й виборчій дільниці. "В результаті перерахунку з’ясувалося, що дані, які передані до Центральної виборчої комісії по цій дільниці, дають Януковичу на 8% більше голосів, ніж він отримав насправді. Цей факт задокументовано", - повідомив він.

Турчинов також додав, що регіональним штабам Тимошенко вдалося добитися перерахунку голосів ще на 6-ти виборчих дільницях. "У всіх випадках перерахунку мали місце аналогічні фальсифікації на користь кандидата Януковича. І відразу після цього представниками його штабу було заблоковано всі законні вимоги про перерахунок голосів на інших дільницях", - заявив Турчинов.

"Це дозволяє нам говорити про системний та масштабний характер подібних порушень. А відтак я заявляю про те, що в ході другого туру виборів президента України відбулися фальсифікації, які суттєво вплинули на результати виборів і ставлять під сумнів підсумки голосування", - наголосив Турчинов.

Зокрема, Блок Юлії Тимошенко вимагатиме перерахунку голосів на всіх виборчих дільницях Донецької, Луганської областей і АР Крим. Про це заявив на прес-конференції народний депутат України від БЮТ Сергій Власенко.

За його словами, перерахунок голосів на виборах є "абсолютно цивілізованим і нормальним". Власенко наголосив, що БЮТ готовий забезпечити представникам Партії регіонів перерахунок голосів на будь-яких дільницях на Заході та у Центрі України.

"Якщо кандидат у президенти України Віктор Янукович впевнений у своїй перемозі, то не треба спалювати виборчу документацію, а треба надати можливість перерахувати голоси. І це буде об’єктивно, справедливо і коректно та відповідно до чинного законодавства України", - заявив Власенко.

"Тому тільки перерахунок голосів підтвердить перемогу того чи іншого кандидата під час виборів президента України", - наголосив він.

При цьому Власенко додав, що БЮТ задокументував усі порушення, подав до окружних комісій, а потім до ЦВК скарги, й подекуди уже подано позови до суду.

Також довірені особи кандидата у президенти України Тимошенко заявляють про сфальсифіковані результати другого туру виборів глави держави на окремих дільницях у Миколаївській області та Донецьку. Про це на прес-конференції повідомили члени окружних виборчих комісій з Донецька та Миколаєва Ольга Князева та Михайло Міхней, а також довірені особи Тимошенко у виборчих округах у Миколаївській області Леонід Клименко, Андрій Чеканович, Євген Наконечний.

За інформацією Князевої, фальсифікації відбувались шляхом внесення до списку виборців осіб, які вже померли, а також прізвищ людей, які нібито проживають за адресами, де насправді значаться нежитлові будівлі й навіть шахти.

"І це все відбувалось з дозволу Держреєстру", - заявила вона.

Крім того, Князева стверджує, що в результати голосування на дільницях округу були враховані чисті бюлетені. "102 дільниці... Ми засідали дві доби і не змогли здійснити перерахунок на жодній дільниці. Більш того, довірена особа кандидата Тимошенко подала заяву до адміністративного суду Донецька і відповідач – голова окружної комісії №44 визнає позов, водночас нам відмовляють у задоволенні позову", - сказала вона.

Також Князева повідомила, що інформацію про всі виявлені факти порушень виборчого законодавства передані до Центральної виборчої комісії.

У свою чергу, Клименко заявив, що головним порушенням на виборах в Миколаївській області, зокрема у його окрузі, було підвезення громадян до виборчих дільниць.

"Воно здійснювалось в масовому порядку, тому що в цей округ входить більшість сільських районів. І що було головне під час цього підвозу – це агітація за кандидата Віктора Януковича, обробка виборців, включаючи горілку, гроші харчі і т.д.", - заявив Клименко.

Він упевнений, що це могло значно вплинути на вибір громадян під час голосування. Клименка підтримали інші присутні на прес-конференції представники Тимошенко у виборчих округах Миколаївщини. Вони також заявили про організоване підвезення виборців до дільниць та агітацію на користь Януковича.

У свою чергу, Міхней повідомив, що має свідчення людей, аудіозаписи та фотографії, які підтверджують факти проведення агітації в автобусах, що підвозили громадян на виборчі дільниці, а також підкуп виборців.

При цьому Наконечний висловив переконання, що підвезення та підкуп виборів призвели до поразки Тимошенко на виборах. "Я впевнений, якби не це, то результат був би з точністю навпаки або навіть з більшим відривом", - сказав він.

Учасники прес-конференції також звинуватили суди та правоохоронні органи в упередженому ставленні до поданих позовів та звернень стосовно фактів порушень виборчого законодавства.

На запитання журналістів, чому всі перераховані порушення законодавства не помітили міжнародні спостерігачі, представники Тимошенко заявили, що ті боялися вийти на вулицю, і коли вони намагались привернути увагу спостерігачів до цих порушень, то пояснювали свої відмови зафіксувати незаконні дії "втручанням в особисте життя" громадян.

При цьому Князева заявила, що міжнародні спостерігачі, які працювали в її окрузі, не мали уявлення про Державний реєстр виборців, і які фальсифікації з його допомогою можна робити.

На сьогодні за результатами виборів президента ухвалено 17 судових рішень, і всі вони на користь Януковича, повідомив Колесніков

Один з лідерів Партії регіонів Борис Колесніков заявляє, що на сьогодні за результатами виборів Президента ухвалено 17 судових рішень, і всі вони – на користь лідера Партії регіонів Януковича. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

За словами Колеснікова, відбулось 17 судових засідань за позовами штабу кандидата у президенти Тимошенко. Колесніков заявив, що на всіх цих засіданнях суди ухвалили рішення на користь Януковича.

Він додав, що ці судові засідання відбулись в трьох областях і Автономній Республіці Крим.

Тим часом, колишній голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович cумнівається в можливості перерахунку голосів виборців за рішеннями судів. Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

За словами Давидовича, БЮТ може вимагати перерахунку голосів, "але для цього повинна бути законодавча підстава". "У нас в законі немає такої норми", - сказав Давидович. При цьому він зауважив, що наразі невідомо, скільки скарг про порушення надходили в день голосування і чи були вони розглянуті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1256 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ