Сб, 2024-04-20, 15:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 3 » "Бютівці" прийшли до Генпрокуратури, та відповіді на скарги Тимошенко так і не отримали. У ГПУ це спростовують
15:15
"Бютівці" прийшли до Генпрокуратури, та відповіді на скарги Тимошенко так і не отримали. У ГПУ це спростовують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" не отримали пояснень від генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо відсутності реакції на скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це сьогодні, 3 червня, повідомив народний депутат Роман Забзалюк біля будівлі Генеральної прокуратури, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Впродовж трьох діб не було відповіді Юлії Володимирівні щодо фальсифікації кримінальних справ (порушених проти неї). Вона стверджувала, що ці справи сфальсифіковано на Банковій. Вона, як громадянка України, має право отримати відповідь: так це чи ні", - сказав Забзалюк.

- У Генпрокуратурі заперечують, що не відповідають на звернення Тимошенко

До будівлі ГПУ ввійшли близько 20 народних депутатів. Вони хотіли зустрітися із Пшонкою, проте через деякий час вийшли і повідомили, що зустріч не відбулася. За словами парламентарів, їм повідомили, що генпрокурор хворий.

Депутати також заявили про намір знову відвідати Генпрокуратуру, дату відвідин вони мають намір визначити на засіданні фракції у п'ятницю.

Як повідомлялося раніше, 26 і 27 травня Тимошенко подала генеральному прокуророві Пшонці скарги на дії його підлеглих і чекала на відповідь на них протягом трьох днів. Скарги стосуються рішення про порушення кримінальної справи щодо газових контрактів 2009 року; рішення про притягнення Тимошенко як звинуваченої у цій справі; "низку незаконних дій слідчих і прокурорів у цій справі".

2 червня Тимошенко прибула до Генпрокуратури для того, щоб, за її словами, отримати відповідь від Пшонки на її скарги і на деякі інші питання, які її цікавлять. Після виходу з ГПУ вона заявила, що Пшонка не дав відповіді на її скарги.

Тимошенко підкреслила, що це означає, що генпрокурор порушив норму закону, якою передбачено триденний термін для надання відповіді на подібні скарги. "Він (Пшонка) не залишає свій підпис, він боїться, тому що дуже добре знає, що всі ці справи сфальсифіковано", - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, що 11 квітня Генпрокуратура порушила третю кримінальну справу проти Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році. Українська влада вважає, що ці контракти вкрай невигідні для України і змушують її платити дуже високу ціну за газ. Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює в більш ніж 1,5 млрд грн.

24 травня в Генпрокуратурі заявили про завершення досудового слідства у кримінальній справі щодо Тимошенко з газових контрактів, підписаних у 2009 році.

У Генпрокуратурі заперечують, що не відповідають на звернення Тимошенко

У Генеральній прокуратурі відкидають звинувачення в тому, що екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не отримує відповіді на свої звернення.

"В електронних ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що нібито Юлія Тимошенко не отримує відповідей на свої звернення до Генеральної прокуратури. Вказана інформація не відповідає дійсності", - повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури.

У відомстві також зазначили, що в п'ятницю, 3 червня, до Генпрокуратури прибули 16 народних депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина", які хотіли зустрітися з генеральним прокурором Віктором Пшонкою. "Оскільки Віктор Пшонка наразі перебуває на лікарняному, а його перший заступник Ренат Кузьмін - у відпустці, в.о. генпрокурора Євген Блажівський був готовий зустрітися з ними, але депутати на це не погодилися", - підкреслено у повідомленні.

Якщо депутати приходили в Генпрокуратуру для з'ясування питань про реакцію Генпрокуратури на звернення Тимошенко, Блажівський "був готовий їх вислухати і надати вичерпні відповіді", запевнили у відділі зв'язків зі ЗМІ відомства.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ