Пт, 2024-04-19, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 6 » Близько 60 журналістів приїхали в Межигір'я. "Стоп цензурі!" оскаржить заборону проведення акції журналістів там
10:21
Близько 60 журналістів приїхали в Межигір'я. "Стоп цензурі!" оскаржить заборону проведення акції журналістів там
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько шістдесяти журналістів прибули до резиденції президента Віктора Януковича у Межигір'ї, щоб проконтролювати виконання рішення суду, який заборонив їм проводити пікетування.

До журналістів вийшов голова Новопетрівської сільради Радіон Старенький, який начебто і був формальним позивачем у суді для заборони акції, повідомляє "Українська правда".

- Янукович проїхав повз журналістів і "відмазався" від них квітами і тортом
- Активісти "Стоп цензурі!" будуть боротися проти заборони акції в Межигір'ї

За його словами, резиденція президента - не місце для проведення акцій, це приватний сектор, де люди живуть і відпочивають. Але поки скарг на дії журналістів не надходило.

Старенький також сказав, що разом з журналістами пройшовся по одній з вулиць поряд з резиденцією. "Одна мешканка сказала, що проти проведення акції, другий - що 50 на 50, а третій, що йому все одно", - розповів Старенький.

На питання, чи відомо, хто є власником земельних ділянок за зеленим парканом, сільський голова сказав: "Знаю, але вам не скажу, бо власник міг змінитися".

На виїзді з резиденції присутні троє співробітників міліцейського спецпідрозділу і співробітник Державної охорони.

Чи перебуває Янукович на території резиденції, невідомо. Нагадаємо, 2 червня він відбув до Криму, де взяв участь у відкритті ялтинського раллі, засіданні Ради регіонів та дні народження Василя Джарти. Коли повернувся Янукович до Києва і чи повернувся взагалі, невідомо.

Янукович проїхав повз журналістів і "відмазався" від них квітами і тортом

Пізніше з резиденції президента у "Межигір’ї" виїхав кортеж Віктора Януковича. На великій швидкості він проїхав повз журналістів, які зібралися біля воріт.

Слідом за кортежем виїхала машина прес-секретаря Януковича Дарки Чепак. Чепак вийшла до журналістів з великим букетом троянд і почала роздавати їх колегам, вітаючи з професійним святом. Однак присутні відмовилися брати квіти.

Тоді вона відкрила багажник автомобіля, де лежав багатокілограмовий торт з написом "З днем журналіста".

На питання, чому президент не зупинився, Чепак відповіла: "Він поїхав на роботу". За її словами, "сьогодні у президента запланована зустріч з керівниками провідних засобів масової інформації".

На питання, чому Янукович не запросив журналістів до Межигір’я, як обіцяв ще рік тому, Чепак відповіла: "Запитайте про це на прес-конференції президента, яка запланована на кінець червня-початок липня".

Оскільки журналісти не взяли квіти, Чепак поклала їх на землю біля в’їзду до резиденції. Торт вона поклала на сходи комендатури Межигір’я, після чого поїхала до адміністрації президента. Однак ні квіти, ні торт ніхто з журналістів не взяв.

Активісти "Стоп цензурі!" будуть боротися проти заборони акції в Межигір'ї

Активісти руху "Стоп Цензурі!" збираються оскаржувати рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону акції в Межигір’ї. Про це заявив активіст руху, журналіст Мустафа Найєм, передає Радіо "Свобода". За його словами, юридично боротьба журналістів ще не завершилася.

Наміри "Стоп Цензурі!" підтримують правозахисники. Так, виконавчий директор Української Гельсінської спілки Володимир Яворський констатує: рішення суду суперечить Конституції України та міжнародному законодавству, зокрема, Європейській конвенції про захист прав людини.

Водночас, він має сумнів, що оскаржити рішення вдасться в інших українських судах. "Після судової реформи у минулому році українські суди стали абсолютно залежними від влади. Тобто якщо є команда влади заборонити зібрання, то такі зібрання буде заборонено попри будь-які правові аргументи", - вважає Яворський.

Однак, на його думку, активісти мають шанси виграти справу у Європейському суді з прав людини.

Хоча речниця президента Дарка Чепак запевняє, що рішення Київського окружного адмінсуду ніяк не пов’язане із політикою: "Суди у нас – окрема гілка влади. Я сподіваюсь, там не було жодних політичних рішень, і очевидно, бути не могло", - сказала вона.

Нагадаємо, активісти руху "Стоп цензурі!" мали намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента України Віктора Януковича показати свою резиденцію "Межигір’я".

Під час прес-конференції 4 червня 2010 року за підсумками 100 днів роботи Янукович запросив журналістів у Межигір’я до своєї резиденції. "Збирайтеся, їдемо зараз, без підготовки", – сказав Янукович. Проте поїздка так і не відбулася.

Повідомлення про акцію руху "Стоп цензурі!" було подано в Новопетрівську сільраду 3 червня. Проте 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції.

4 червня Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов Новопетровської сільської ради Вишгородського району Київської області відносно і заборонив провести акцію руху "Стоп цензурі!" біля резиденції президента України Віктора Януковича "Межигір'я" 6 червня з 7:30 до 11:00.

Рух "Стоп цензурі!" оголосив про намір приїхати 6 червня до "Межигір'я" без проведення акції і проконтролювати виконання рішення суду.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ