Сб, 2024-04-20, 10:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 28 » Бойовики порушують перемир'я від Мар'їнки до Широкиного. ВІДЕО
13:53
Бойовики порушують перемир'я від Мар'їнки до Широкиного. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на брифінгу у середу 28 вересня повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений", – сказав полковник.

За словами Лисенка, ворог продовжує порушувати домовленості про припинення вогню. Найбільше збройних провокацій минулої доби фіксувалося на маріупольському напрямку.

"Всього ворог 23 рази порушив перемир'я на широкому географічному спектрі: від Мар'їнки до Широкиного включно з Талаківкою, Павлополем і Водяним. Бойовики переважно використовували легке озброєння, двічі відкривали вогонь з БМП поблизу Талаківки, а під Широкиним зафіксований ворожий снайперський обстріл", – заявив речник АТО.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів.

Україна готова до виконання рамкового рішення про розведення сил - СЦКК

Українська сторона готова до виконання рамкового рішення про розведення сил та засобів на Донбасі. Однак розведення здійснюватиметься у разі виконання зазначених у документі умов: повного припинення вогню упродовж 7 діб для кожної з конкретних ділянок розведення, а також за умови постійного моніторингу процесу розведення з боку місії ОБСЄ.

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький, повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Українською стороною СЦКК опрацьовуються питання виконання "Рамочного решения Трехсторонней контактной группы о разведении сил и средств". Військовослужбовці української сторони СЦКК провели рекогносцировку у зазначених районах відведення із визначенням можливих місць розгортання спостережних пунктів для спостерігачів СЦКК та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На думку української сторони Спільного центру, СММ ОБСЄ має відігравати ключову роль у процесі моніторингу та верифікації процесу розведення сил та засобів", - наголосив Кременецький.

За його словами, наразі триває узгодження окремих технічних питань.

"З метою забезпечення цілодобового моніторингу обстановки на визначених ділянках, в українській стороні СЦКК здійснено перерозподіл особового складу та автомобільної техніки. Опрацьовано питання взаємодії та зв’язку з СММ ОБСЄ з метою оперативного вирішення питань. Українська сторона готова до виконання "Рамочного решения", - додав Кременецький.

Він також підкреслив, що розведення сил та засобів з української сторони у зазначених ділянках буде здійснюватися у повній відповідності до рамкового рішення за виключного виконання зазначених у документі умов:

1) повне припинення вогню упродовж 7 діб для кожної з конкретних ділянок розведення, вказаних у додатку до цього рамкового рішення;

2) постійний моніторинг процесу розведення сил та засобів з боку СММ ОБСЄ.

"СЦКК продовжує сприяти повному припиненню вогню, оперативно реагує на можливі факти перешкоджання здійсненню моніторингу і верифікації СММ ОБСЄ та забезпечує безпеку спостерігачів СММ ОБСЄ", - зазначив Кременецький.

Він також наголосив, що Збройні Сили України суворо дотримаються режиму припинення вогню та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: Широкине, бойовики, перемир'я, Мар'їнки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ