Чт, 2024-04-25, 22:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 19 » Британську дипмісію в Кабулі зруйнували таліби трьома вибухами, є жертви
16:09
Британську дипмісію в Кабулі зруйнували таліби трьома вибухами, є жертви
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У центрі столиці Афганістану Кабулі в районі, де розташований популярний у іноземців готель "Інтерконтиненталь", у п'ятницю прогриміли відразу три сильних вибухи. За деякими даними, напад могли скоїти терористи-смертники, повідомляє NEWSru.com.

Очевидці розповіли, що близько шостої ранку замінований автомобіль на повному ходу врізався в мур, що оточує комплекс британської дипломатичної місії в Афганістані, зруйнувавши його.

Через деякий час ще один сильний вибух прогримів біля будівлі представництва ООН, повідомив співробітник поліції. Третій вибух великої потужності стався приблизно о сьомій годині ранку за стіною британської дипмісії.

Британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі повідомила, що міністерство закордонних справ Великобританії підтвердило факт нападу і повідомило про початок розслідування події спільно з афганською владою.

Кількість жертв нападу талібів на представництво під Британською Радою та Британським культурним центром у Кабулі досягла восьми осіб, повідомляє міністерство внутрішніх справ Афганістану.

У кварталі Карт Парван триває бій. Один бойовик до цих пір знаходиться в середині будівлі. Над місцем події здіймаються клуби чорного диму, чути автоматну стрілянину. У повітрі кружляють гелікоптери НАТО, на місце події було надіслано десятки карет швидкої допомоги.

Представник руху "Талібан" Забіалла Муджахеді взяв на себе відповідальність за цей напад. 19 серпня Афганістан відзначає 92-гу річницю незалежності від британських колонізаторів.

Нагадаємо, що 29 червня в Кабулі було здійснено напад на п'ятизірковий готель "Інтерконтиненталь", в результаті якого вісімнадцять осіб загинуло, дванадцять дістали поранення. 18 червня, також у Кабулі, група озброєних невідомих атакувала поліційний відділок, розташований неподалік президентського палацу. Число жертв нападу терористів-смертників сягнуло дев'яти: вбито трьох поліцейських, п'ятеро цивільних осіб і одного агента розвідувальної служби. Двох поліцейських і 10 цивільних осіб було поранено. Вбито також трьох бойовиків.

А 25 червня у будинку госпіталю в повіті Азара афганської провінції Логар під час вибуху автомобіля загинули щонайменше 60 людей, понад 100 дістали поранення. Автомобіль було заміновано. Внаслідок вибуху дах медустанови та її стіни склалися, поховавши під собою пацієнтів, медперсонал і охоронців. Сусідні з госпіталем житлові будинки також майже повністю зруйновано. Таліби, однак, заявили про непричетність до вибуху, жертвами якого стали мирні жителі.

21 травня у Кабулі стався вибух, що забрав життя 6 людей та поранив 20. А 18 травня в афганському місті Джелалабаді смертник протаранив автобус з кадетами. Теракт забрав життя 13 осіб.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ