Чт, 2024-04-18, 04:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 13 » Через офіційних дилерів в Україні легалізували продаж вживаних автівок. Рада хоче знизити акцизи на їх імпорт
09:32
Через офіційних дилерів в Україні легалізували продаж вживаних автівок. Рада хоче знизити акцизи на їх імпорт
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів" (№3046-д), який передбачає легалізацію продажу вживаних автомобілів через офіційних автодилерів, а також зміну структури податкових надходжень від перепродажу таких авто.

За відповідне рішення у вівторок 12 квітня проголосували 234 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів, передає УНІАН.

Згідно із пояснювальною запискою, це дасть змогу вивести авторинок з тіні, забезпечити прозорі та конкурентні умови для роботи офіційних дилерів у сфері перепродажу вживаних авто і стабільні додаткові надходження до державного бюджету.

Зокрема, наголошується, що дане рішення дасть змогу легалізувати доходи і перевести взаємини між покупцями і продавцями в офіційний взаємовигідний формат, що сприятиме наповненню держбюджету.

"Продаж автомобілів з пробігом через офіційні дилерські мережі - це додаткові робочі місця для майстрів сервісу в зв'язку з необхідністю розширення сервісних потужностей підприємств, а також менеджерів з продажу уживаних автомобілів. Це і додаткові доходи, пов'язані з наданням фінансових і страхових послуг для покупців, що, в свою чергу, збільшує надходження до бюджету країни", - наголошуэться в пояснювальній записці.

Цим законом передбачається впровадження справедливого застосування податку на додану вартість до операцій на ринку вживаних товарів, у тому числі старих транспортних засобів, який полягає в оподаткуванні маржинального доходу, тобто різниці між ціною продажу і документально підтвердженою ціною придбання уживаного товару.

Як повідомлялося, у ході голосування 12 квітня депутати також проголосували у першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів(№3251), яким передбачається зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів.

Також сьогодні, 12 квітня, Верховна Рада в першому читанні проголосувала законопроект про внесення змін до Податкового кодексу для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, яким передбачається зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів. За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів.

При цьому після голосування народні депутати запропонували прийняти відповідний законопроект (№3251) в цілому, але за наявності в залі голосів проти віце-спікер Андрій Парубій відхилив цю пропозицію.

Нагадаємо, 6 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, також Державної фіскальної служби з пропозицією розробити і внести до Верховної Ради проект закону про скасування імпортного мита на вживані автомобілі.

При цьому автоімпортери не раз зазначали, що прийняття законопроекту про зниження податків на імпорт вживаних авто скоротить бюджетні надходження і призведе до збільшення обсягів "сірого" автоімпорту в Україну. Крім того, на думку Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД), зниження податків на вживаний автоімпорт, яке пропонується законопроектом №3251, відкриє потік старих іномарок з Росії до України. За словами представників асоціації, до 2015 року в структурі автоімпорту України вживані іномарок з Росії "не існували як явище", але з початку 2016 року ситуація кардинально змінилася. Причиною цього, на думку представників асоціації, стала девальвація російського рубля, а також велика кількість заводів міжнародних автомобільних концернів, що працюють у Росії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: рада, офіційні дилери, імпорт, Україна, продаж вживаних автівок, акцизи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ