Пт, 2024-04-26, 01:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 3 » Через Тимошенко угода про асоціацію з Україною не набуде чинності - дали ясно зрозуміти у ЄС
19:24
Через Тимошенко угода про асоціацію з Україною не набуде чинності - дали ясно зрозуміти у ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Євросоюз має намір продовжувати переговори з Україною про асоціацію, проте якщо ситуація з демократією в країні не покращиться, угода так і не набуде чинності.

Про це заявив глава польського МЗС Ярослав Сікорський на прес-конференції після неформального саміту глав МЗС Євросоюзу в Сопоті, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

Сікорський нагадав про прохання української опозиції, і Тимошенко зокрема, не переривати переговорів з Україною. "Тому тут ми згодні з опозицією: поки ще не було радикальних фактів, переговори можуть тривати", -сказав він. При цьому він зазначив, що в ЄС чітко дали зрозуміти Україні: угода про асоціацію -це одне, а ратифікація в парламентах усіх країн -зовсім інше. А враховуючи критичне ставлення громадськості до стану демократії в Україні, набуття чинності Угоди про асоціацію може затягнутися. "Ми сподіваємося, що українська влада буде ставитися до цього дуже серйозно", -цитує Сікорського польське агентство РАР. Свою стурбованість щодо ситуації в Україні висловила і верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. "Нас турбує процес над Юлією Тимошенко. Але ми хочемо продовжувати переговори з Києвом", -цитує заяву Ештон на спільній з Сікорським прес-конфренції ИТАР-ТАСС.

Київ веде діалог про укладання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, а також договорів про створення зони вільної торгівлі і лібералізації візового режиму. Польща, яка активно підтримує прагнення України до євроінтеграції, розраховує, що підписання цих документів відбудеться під час головування Варшави в ЄС, тобто до кінця поточного року.

Тим часом, за словами президента Польщі Броніслава Коморовського, серйозною перешкодою на шляху зближення України і ЄС може бути арешт Юлії Тимошенко.

Вже перебуваючи в СІЗО, Тимошенко просила ЄС швидше підписати угоду про асоціацію з Україною. Колишня прем'єр-міністр вважає, що укладення угоди про асоціацію з ЄС стане перепоною для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні.

Тимчасом радниця президента з гуманітарних питань Ганна Герман 22 серпня заявляла, що "всю цю історію" з колишнім прем’єр-міністром Тимошенко використовують "ті сили", які розробляли сценарій скандалу з "кольчугами" при президентові Леонідові Кучмі.

Вона наголосила, що звернення Тимошенко за захистом до європейських країн "...мало дати той ефект, щоб відвернути Україну від євроінтеграції. Вся задумка всієї цієї історії була дуже проста - повернути європейський напрям України, яким вона йде, в інший бік".

Нагадаємо, що нещодавно голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що Україна та ЄС підпишуть нову "амбітну" угоду, що включає зону вільної торгівлі.

Крім того, Баррозу вважає, що в Україні слід активніше проводити реформи для зближення з Європейським Союзом, і 2011 рік дуже важливий для країни, оскільки саме цього року має визначитися "майбутній вигляд" сучасної України.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ