Пт, 2024-04-26, 10:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Серпень » 28 » Четверте "золото" Паралімпіади-2020 здобула Україна: його виграв плавець Богодайко
09:18
Четверте "золото" Паралімпіади-2020 здобула Україна: його виграв плавець Богодайко
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Третє "золото" України в плаванні.

Україна здобула четверте паралімпійське "золото" на Іграх у Токіо. Його володарем став Євгеній Богодайко на дистанції 100 метрів брасом (клас - S6).

Богодайко підходив до змагань у якості одного із найдосвідченіших плавців у складі збірної України. На його рахунку було п'ять золотих нагород Паралімпіади, причому у 2012 та 2016 роках він ставав чемпіоном саме на дистанції 100 метрів брасом.

Перед фіналом змагань у Токіо Богодайко підходив не з найшвидшим кваліфікаційним часом. Випереджали його колумбієць Кріспін Корзо, якому українець поступився на останньому чемпіонаті світу, а також австралійцеві Меттью Леві та китайцю Хонг Янгу.

Стартові 50 метрів підтверджували розклад фаворитів у запливі. Колумбієць його очолив, австралієць Леві був другим, а ось Богодайко йшов третім.

Проте у драматичному фініші Богодайко випередив Кріспіна Корзо! Українцеві вистачило 0.06 секунд для того, щоб стати паралімпійським чемпіоном та взяти реванш у колумбійця за поразку на чемпіонаті світу.

Крім Богодайка, у фіналі 100-метрівки брасом змагався паралімпійський призер Токіо-2020 Андрій Трусов. Проте він поборотися за нагороди не зміг - на фініші Трусов показав сьомий час.

Плавання. 100 метрів, брас (клас - S6)

    Євгеній Богодайко (Україна) - 1:20.13 хвилин
    Нельсон Кріспін Корзо (Колумбія) - 1:20.19 хв
    Меттью Леві (Австралія) - 1:21.10 хв

...

    7. Андрій Трусов (Україна) 1:24.85 хв

Це шоста золота медаль Богодайка на Паралімпійських Іграх. І четверта загалом для України на Іграх у Токіо (три були здобуті саме у плаванні).

Усі медалі України на Паралімпіаді-2020

    "золото": Єлизавета Мерешко (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас - S6), Мар'яна Шевчук (пауерліфтинг, до 54 кг), Анна Стеценко (плавання, 400 метрів, вільний стиль, клас - S13), Євгеній Богодайко (плавання, 100 метрів, брас, клас - S6).
    "срібло": Антон Коль (плавання, 100 метрів, спина, клас - S1), Артем Манько (фехтування на візках, шабля, клас - А), Олена Федота (фехтування на візках, шабля, клас - B), Максим Крипак (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас - S10), Олексій Вірченко (плавання, 100 метрів, батерфляй, клас - S13), Єлизавета Мерешко (плавання, 200 метрів, комплексний стиль, клас - S6), Владислав Білий (легка атлетика, метання списа, клас - F38), Сергій Кліпперт (плавання, 100 метрів, спина, клас - S12), Катерина Денисенко (плавання, 100 метрів, спина, клас - S8), Андрій Трусов (плавання, 200 метрів, комплексний стиль, клас - S7), Кирило Гаращенко (плавання, 400 метрів, вільний стиль, клас - S13), збірна України (фехтування, шпага, клас - А та В), Анастасія Москаленко (легка атлетика, метання булави, клас - F32), Роман Данилюк (легка атлетика, штовхання ядра, клас - F12).
    "бронза": Євгенія Бреус (фехтування на візках, шабля, клас - А), Анна Гонтар (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас - S6), Юлія Павленко (легка атлетика, стрибки у довжину, клас - F11), Єгор Дементьєв (велоспорт, гонка переслідування, клас - С5), Юлія Іваницька (дзюдо, до 48 кг, клас - B2), Наталія Ніколайчик (дзюдо, до 52 кг, клас B1), Іван Май (настільний теніс, клас - S9), Максим Ніколенко (настільний теніс, клас - S8), Руфат Магомедов (дзюдо, до 73 кг, клас - B3).

Хто такий Євгеній Богодайко

    27-річний плавець з Полтави, учасник уже трьох Паралімпійських ігор. Тепер уже 7-разовий Паралімпійський чемпіон, 13-разовий призер Паралімпіад.
    Виграв третю поспіль Паралімпіаду на дистанції 100 метрів брасом - перемагав також на цій дистанції у Лондоні-2012 та Ріо-2016.
    На Паралімпіаді-2020 змагатиметься у п'яти дисциплінах, 100 метрів брасом - друга з п'яти. Він також стартував на 200 метрів комплексним плаванням, де був дискваліфікований у попередньому запливі. Попереду змагатиметься у 50-метрівки батерфляєм та вільним стилем, а також 100-метрівці на спині.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 623 | Додав: adminA | Теги: четверте золото Паралімпіади-2020, плавець Богодайко, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ