Чт, 2024-03-28, 19:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Головна » 2020 » Лютий » 6 » Чи розпочне Коломойський війну проти Зеленського - обшуки на "плюсах"
10:16
Чи розпочне Коломойський війну проти Зеленського - обшуки на "плюсах"
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Обшуки на "плюсах": Чи розпочне Коломойський війну проти Зеленського

Або СБУ назве імена не лише "монтажерів" так званих "плівок Гончарука", а й замовників і тих, хто безпосередньо займався прослуховуванням, або вся ця справа в очах суспільства виглядатиме великим пшиком

Учора інформаційний простір підірвала новина: співробітники СБУ проводять обшуки на телеканалі "1+1". Тому самому, який дуже суттєво доклався до перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах. У пересічного виборця через цю подію міг статися "вибух мозку". Експерти ж в один голос заговорили про війну Банкової з Коломойським. Причому причини воєнних дій висловлювалися різні – від розслідування "зливу" так званих "плівок Гончарука" (що зрештою підтвердилося) до нібито "вказівок" американського Держсекретаря Майка Помпео, який прилітав до Києва, "розібратися" з впливовим екс-"приватівцем".

Першим про обшуки повідомив "слуга" Олександр Дубінський. У своєму Телеграм-каналі він відразу дав оцінку діям СБУ: "Очевидно, лейтенант Баканов зовсім ідіот". Згодом цей же нардеп, якого вважають близьким до Ігоря Коломойського, запропонував власну версію подій: обшуки - піар-хід, щоб переключити увагу із вмісту "плівок Гончарука" і проблем в економіці, щоб замилити очі суспільству. І нагадав: джерела інформації журналістів захищені законом. Оперативно відреагували і на каналі "1+1". Там уточнили, що есбеушники приходили в редакцію програми "Гроші", яка "є джерелом важливої інформації". На "плюсах" вважають, що журналісти "стали заручниками своєї викривальної діяльності".

Пояснили свої дії і в СБУ: "Обшуки, які проводяться по вулиці Куренівській, 18 не пов’язані з діяльністю телеканалу "1+1", а здійснюються щодо конкретних осіб, за місцями можливого створення та зберігання ними аудіофайлів, отриманих у незаконний спосіб". Свій коментар дав і голова спецслужби Іван Баканов. Він попросив не маніпулювати і не спекулювати. Згодом стали вимальовуватися деталі: обшукували робоче місце журналіста Євгена Куксіна. У нього та в його колег нібито з обшуками побували ще й удома. Також стало відомо про вилучення комп’ютера. Сам Куксін повідомив: кримінальне провадження, в рамках якого було отримано дозвіл на обшук, порушене на підставі публікації у ЗМІ про прослуховування прем’єр-міністра Олексія Гончарука. А Генпрокурор Руслан Рябошапка на одному з телеканалів припустив, що протягом тижня-двох СБУ матиме по цій справі результат, про який повідомлять президента і суспільство.

Отже, які висновки можна зробити з усіх цих перипетій. Висновок перший: наразі не йдеться про війну Банкової з Коломойським, радше мова йде про спробу руками Служби безпеки приструнити "Бєніних хлопців". Не секрет, що саме представники "групи Коломойського" в Телеграм-каналах та у ЗМІ ведуть активні бойові дії проти Гончарука, окремих членів уряду, Генпрокурора і так далі. Тобто, проти тих, хто якось їм заважає. Тому буде дуже цікаво подивитися, чи наступить на горло своїй пісні "Темний лицар" та дружні до нього Телеграм-канали. Якщо наступить і потоки "зливів" зупиняться, цілком імовірно, що цю справу не педалюватимуть. Кумедно, але вчора цей канал дивним чином від самого ранку мовчав. Коли ж ні, то Куксіна і кого там ще підозрюють у монтуванні сумнозвісних "плівок", тягатимуть на допити. І ще велике питання, чи здадуть вони на цих допитах своїх "подільників".

Однак тут є дві проблеми. Перша – якщо ці особи дійсно монтували ті файли, то: а) звідки вони їх взяли, себто, хто прослуховував Гончарука; б) хто замовив всю кампанію. Простіше кажучи, коли з обшуками прийдуть до нардепів чи до самого Коломойського. Є підозра, що не прийдуть. А друга проблема - або справу розслідують швидко і нададуть переконливі докази, або "плюси" та духовно близькі до них медійники тиснутимуть на те, що в Україні порушується свобода слова. Що додасть владі третю, четверту і так далі проблеми. У тому числі і з західними захисниками прав журналістів.

Висновок другий: важко не помітити, що обшуки збіглися у часі із запланованим на сьогодні голосуванням за закон про обіг землі. Соратники Коломойського у парламенті зайняли щодо цього закону непримиренну позицію. Тож цікаво буде простежити, чи не зміниться за ніч їхня думка на повністю протилежну.

І, зрештою, висновок третій – навряд чи зараз Зеленський готовий до повномасштабної війни з Коломойським. Для цього у нього немає ресурсів. Так, обшуки в редакції програми "Гроші" це такий собі дзвіночок Ігорю Валерійовичу, що треба трохи пригальмувати. І що Гончарука та його уряд чіпати не можна. А бажано взагалі припинити інтриги, які бумерангом б’ють і по Зеленському. На Банковій, мабуть, сподіваються, що дзвіночок буде почутий. Правда, є ризик, що у Коломойського спробують завдати удар у відповідь. І ось тоді почнеться справжня війна між групами впливу у владі.Її результат, насправді, передбачити складно.

Юрій Васильченко

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 511 | Додав: adminA | Теги: Зеленського - обшуки на плюсах, Коломойський
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ