Пт, 2024-03-29, 09:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 8 » Держбюджет-2013 Тягнибок назвав аферистичним, а стан бюджетної системи оцінив, як "крах" і "дефолт"
12:27
Держбюджет-2013 Тягнибок назвав аферистичним, а стан бюджетної системи оцінив, як "крах" і "дефолт"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що держбюджет-2013 – аферистичний. Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Аферисти, які лише продукують суцільну брехню про покращення та мільярдні угоди невідомо з ким, на тлі реального зубожіння українців, можуть запропонувати лише аферистичний бюджет", - написав Тягнибок.

За його словами, сьогоднішній стан справ у бюджетній системи інакше, як "крах" і "дефолт", назвати не можна.

"По-перше, уряд уже не приховує, що реальна середня заробітна плата, що, за його статистикою, протягом січня – вересня поточного року зросла на 14,9%, наступного року зросте лише на 3,3%. По-друге, Кабмін уперше заговорив про "виважене підвищення соціальних стандартів". І перший крок у цьому напрямку – це значне уповільнення темпів зростання заробітної плати та прожиткового мінімуму", - зазначив свободівець.

Він також наголосив, що вперше за роки Незалежності розрахунковий обсяг зведеного бюджету України зменшується у порівнянні з минулим роком, а рівень державного боргу 2013 року може вперше перевищити обсяг державного бюджету.

"Держбюджет на наступний рік граничний рівень державного боргу визначає в розмірі 483 мільярди гривень, що на 121,5 мільярда гривень, або в 1,34 раза перевищує обсяг дохідної частини державного бюджету. Ще більше занепокоєння викликає сума, передбачена для погашення і обслуговування боргу, – 116,1 мільярда гривень, або третя частина від дохідної частини бюджету", - додав Тягнибок.

Натомість, наголосив "свободівець", практика влізання в борги наступного року лише посилиться: упродовж 2013-го державні запозичення мають скласти 129,4 мільярда гривень, що на 32,4 мільярда гривень більше, ніж 2012 року.

Крім того, зазначив Тягнибок, у 2013 році зменшуються видатки на гуманітарну сферу, зокрема освіту, культуру, книговидавництво.

"При загальному скороченні видатків на гуманітарну сферу деякі видатки держбюджету таки зростуть наступного року. Йдеться передусім про прокуратуру. Кошти на її утримання зростуть на 20,7%! Окремим рядком спрямовано кошти на утримання новостворених режимно-секретних підрозділів.., Міністерство внутрішніх справ", - наголосив Тягнибок.

Він додав, що законом про держбюджет на 2013 рік "фактично узаконено ще одну корупційну схему", адже головні розпорядники коштів з дозволу Кабміну можуть здійснювати капітальні видатки без наявності на це планових призначень.

"Це призведе не лише до неконтрольованого накопичення фінансових зобов'язань бюджету, а й відкриває двері для безконтрольного збільшення кошторисної вартості будівництва об'єктів з метою в рази збільшити "відкати", - переконаний "свободівець".

Зазначимо, що Держбюджет-2013 критикує не тільки опозиція, а й профільні експерти. Головне науково-експертне управління Верховної Ради розкритикувало урядовий проект держбюджету-2013.

Зокрема, в документі наголошується, що основні макропоказники проекту бюджету не відповідають положенням основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік, закріплених постановою Верховної Ради від 22 травня 2012 року.

А саме: збільшення номінального ВВП до рівня 1687,8 млрд гривень (в проекті бюджету - 1576 млрд гривень), реального ВВП до рівня 104,5% (у проекті - 103,4%), рівня безробіття - 7% (7,4% -7, 7%), утримування граничного обсягу дефіциту держбюджету в рамках 0,8% -1% ВВП (3,2% ВВП), утримування обсягу держборгу на рівні не більше 25% ВВП (30,6% ВВП).

В.о. прем'єр-міністра Микола Азаров зазначив, що уряд може за результатами першого кварталу 2013 року переглянути Держбюджет – така норма закладена в закон. За його словами, деякі міністерства і відомства, плануючи бюджет, були "надміру обережними" і дещо занизили показники.

Це підтвердив і президент Віктор Янукович. За його словами, зміни до головного фінансового документа країни можуть вноситися за підсумками першого кварталу.

Як відомо, Держбюджет на 2013 рік був прийнятий на останньому засіданні Верховної Ради шостого скликання 6 грудня 2012 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: Держбюджет-2013 аферистичним, крах і дефолт, Тягнибок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ