Чт, 2024-04-25, 14:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Для базових податків прем'єр хоче встановити єдину ставку у розмірі 20%
10:46
Для базових податків прем'єр хоче встановити єдину ставку у розмірі 20%
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уряд України пропонує запровадити єдині базові ставки в ключових податках - податку на додану вартість, єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та в податку на прибуток. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, прем'єр нагадав, що нині в Україні налічується 90 видів різних ставок.

"Це дозволяє, з одного боку, маніпулювати цими ставками нечесним платникам податків, а з іншого - зловживати податковим інспекторам при нарахуванні податків та їх сплати", - зазначив він.

Запровадження єдиних базових ставок у ключових податках "з одного боку, встановлює рівність правил сплати податків, з іншого - дає можливість збалансувати бюджет", зазначив глава уряду.

За словами Яценюка, на даному етапі пропонується "встановити єдину ставку для чотирьох базових податків у розмірі 20%".

Він підкреслив, що на даному етапі бюджет виконує в тому числі й функцію з економічного стимулювання, проте в перспективі бюджетні витрати має бути максимально скорочено.

"Ми це робимо. Ми поетапно, щороку будемо скорочувати видатки державного бюджету і відповідним чином ми можемо скорочувати ставку податку", - сказав Яценюк.

При цьому він зазначив, що "ми не можемо зменшувати соціальні стандарти".

"Ми несемо дуже велике соціальне навантаження. Я чудово усвідомлюю, яка складна ситуація в українських сім'ях. Саме тому соціальне забезпечення і соціальні стандарти повинні бути не просто збережені, а повинні підвищуватися. І це прямо і безпосередньо пов'язано з податковою системою і збільшенням надходжень до державного бюджету", - сказав прем'єр.

Глава уряду також підкреслив, що зараз існує "неймовірно високе податкове навантаження на заробітну плату, яка є причиною тіньових заробітних плат".

"З 2018 року ми пропонуємо встановити єдиний податок на заробітну плату в розмірі 20%. На перехідному етапі ми пропонуємо зменшити єдиний соціальний внесок з 41% до 20%, а також скасувати податок на заробітну плату, який платить працівник у розмірі 3,6%", - зазначив Яценюк.

За його словами, до моменту запровадження єдиного податку на заробітну плату ставка податку на доходи фізичних осіб встановлюється одна в розмірі 20%. А для того щоб захистити найбільш вразливі соціальні верстви населення, уряд пропонує взагалі не оподатковувати мінімальну заробітну плату.

Спрощена система оподаткування, за словами прем'єра, залишається без змін, оскільки вона є "основою для розвитку малого та середнього бізнесу та для формування середнього класу в країні".

"Ми введемо послаблення для малих та середніх підприємців", - сказав Яценюк.

У той же час він зазначив, що зловживання спрощеною системою великим бізнесом має бути ліквідовано.

"Це несправедливо по відношенню до тих людей, які працюють на базарах, у майстернях, коли великий бізнес використовує спрощену систему оподаткування як метод ухилення від сплати податків і створення офшору", - підкреслив він.

"В оподаткуванні податку на додану вартість вводиться єдина ставка. Основне - це своєчасне, прозоре і швидке відшкодування податку на додану вартість. Без корупції та свавілля з боку податкового інспектора", - підкреслив Яценюк.

Державну фіскальну службу буде суттєво скорочено, а податкову міліцію – ліквідовано, заявив Яценюк.

Він зазначив, що у ДФС "60 тис. людей перевіряють близько 3 млн суб'єктів підприємницької діяльності".

"При цьому лише 1,5 тис. підприємств наповнюють держбюджет на 80%. Це означає, що ДФС буде суттєво скорочено. Це не контролюючий корупційний орган, це сервіс для кожного платника податку, який хоче чесно і прозоро сплачувати податки", - зазначив Яценюк.

Яценюк заявив про підвищення податків олігархам

Уряд ухвалив рішення про підвищення податків для українських олігархів. Про це сказав очільник українського уряду Арсеній Яценюк.

"Урядом було прийнято рішення про підвищення податків на українських олігархів. У першу чергу, це було підвищення податків на найбільш привабливі види бізнесу, які є в руках олігархів – це нафта, газ та природні копалини. І об`єктивно, що вони прийняли без аплодисментів таке урядове рішення", - розповів Яценюк.

За його словами, це рішення дало можливість виконувати державний бюджет, сплачувати пенсії, заробітні плати та інші соціальні пільги.

"У тому числі, і прийняти рішення про підвищення заробітної плати, пенсії і всіх соціальних стандартів", - наголосив очільник уряду.

Також прем’єр поінформував про запровадження так званого трансфертного ціноутворення.

"Раніше олігархи могли легко ховати свої доходи в офшорних зонах. Зараз цей закон дає змогу вирахувати їхні реальні прибутки і заставити їх заплатити реальні податки", - пояснив Яценюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: базові податки, прем'єр, єдина ставка 20%
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ