Чт, 2024-04-18, 20:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Травень » 8 » Для приватних польотів у стратосфері - Французьке космічне агентство показало розкішну повітряну кулю
12:59
Для приватних польотів у стратосфері - Французьке космічне агентство показало розкішну повітряну кулю
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Космічний туризм ніколи не виглядав так шикарно.

Французький стартап Zephalto співпрацює з Centre national d’études spatiales (CNES), Французьким космічним агентством, щоб почати пропонувати елегантні висотні польоти на повітряній кулі в стратосфері. Піднята величезною повітряною кулею, наповненою воднем або гелієм, капсула Zephalto під тиском підніметься високо в атмосферу Землі на висоту 15,5 миль (25 кілометрів), щоб запропонувати пасажирам унікальний вид на навколишній світ.

Згідно зі звітом Bloomberg, польоти планується розпочати до 2025 року, а веб-сайт компанії вже приймає бронювання на депозит у розмірі 11 000 доларів (120 000 євро). Повітряна куля Zephalto вміщає шість пасажирів і двох пілотів і стартує з французького космодрому. Компанія сподівається розширити свій доступ у всьому світі та показує – шпильки на кожному населеному континенті на глобальній карті космодромів Zephalto.

Проте Zephalto сподівається виділитися серед конкурентів, пропонуючи своїм любителям близького космосу розкіш вишуканої французької кухні як частину їхньої подорожі. Окрім VIP-зручностей, які супроводжують вартість квитка понад сто тисяч доларів, Zephalto планує запропонувати ресторан із мішленівською зіркою з видом на космос із вікна. Крім того, корабель матиме Wi-Fi, тож ви можете опублікувати свої космічні фотографії ще до повернення на Землю!

Інтер’єр капсули створений французьким дизайнером Джозефом Діраном, який сподівається, що його мінімалістичний підхід дозволить пасажирам зосередити свою увагу на вікнах, а не на найближчому оточенні. "Я сподіваюся, що наші гості повернуться на Землю з новими поглядами на нашу дорогоцінну планету, її красу та те, як краще її захистити", — сказав він Bloomberg.

Сам політ займе загалом шість годин, що складається з півтори години підйому, трьох годин на вино, обіди та огляд визначних пам’яток і ще півтори години на спуск на Землю. "Ми обираємо висоту 25 кілометрів, тому що це висота, на якій ви перебуваєте в темряві космосу, з 98% атмосфери під вами, тож ви можете насолоджуватися кривизною Землі в синій лінії. Ви в темряві космосу, але без досвіду нульової гравітації", – сказав аерокосмічний інженер і засновник Zephalto Вінсент Фарре д’Астіес.

Наразі компанія здійснила три пілотовані випробувальні польоти своєї стратосферної кулі, хоча жоден із них не досягає такої висоти, як звичайні пасажири. Спочатку компанія повинна отримати сертифікат EASA (Європейське агентство з авіаційної безпеки) як комерційний авіалайнер. Після запуску Zephalto планує здійснювати до 60 рейсів на рік.

Концепція схожа на концепцію інших компаній, таких як Space Perspective зі Флориди, яка так само обіцяє власникам квитків спокійні польоти над хмарами з видом на Землю, яку раніше бачили лише астронавти.

Судно Neptune One компанії Space Perspective призначене для посадки в морі, на відміну від корабля Zephalto, який сідає на тверду землю. Neptune One також пролетить на більшій висоті — 19 миль (30,5 кілометрів) над поверхнею Землі та на 3,5 милі (5,6 кілометрів) вище, ніж повітряна куля Zephalto.

Однак жодне судно не доставить вас аж до лінії Кармана, технічної межі з космосом, яка простягається на цілих 62 милі (100 кілометрів).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 231 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ