Чт, 2024-03-28, 13:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 26 » До категорії вільно конвертованих Нацбанк долучив валюти країн Євросоюзу та Китаю
19:21
До категорії вільно конвертованих Нацбанк долучив валюти країн Євросоюзу та Китаю
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національний банк України (НБУ) розширив список вільно конвертованих валют першої групи, до якої входять широко використовувані валюти для міжнародних платежів, а також для здійснення інвестицій в Україну, додавши до нього всі валюти країн-членів ЄС, які не входять до зони євро, а також валюти інших груп.

Відповідні зміни до Класифікатора іноземних валют затверджені постановою НБУ №269 від 19 квітня, яка набуває чинності 4 травня 2016 року, повідомляє прес-центр НБУ.

Згідно з документом, до списку валют першої групи додано болгарський лев, польський злотий, румунський лей, хорватську куну, чеську крону, угорський форінт.

Крім того, до першої групи внесено китайський юань (женьміньбі), який увійде до переліку резервних валют Міжнародного валютного фонду з 1 жовтня 2016 року, а також валюти з інших груп, які активно торгуються на світових ринках, - вона Південної Кореї, долар Гонконгу, мексиканське песо, новозеландський долар, новий ізраїльський шекель, сінгапурський долар.

Натомість ісландська крона переведена з першої групи до другої.

У результаті в першу групу буде входити 24 валюти (раніше - 11), а також СПЗ (віртуальна валюта Міжнародного валютного фонду) і чотири банківські метали.

Як наголошується в повідомленні, після внесення юаня женьміньбі до складу резервних валют МВФ, Нацбанк може додати його до складу валют, з яких формуються міжнародні резерви України.

"Розширення переліку валют першої групи спростить процес здійснення інвестицій з країн ЄС, де використовуються ці валюти. Крім того, це дозволить розширити можливості з обміну валют на готівковому ринку і торгівлі на міжбанківському валютному ринку", - наголошується в коментарі прес-служби НБУ.

При цьому Нацбанк зазначив, що на валюту з першої групи класифікатора будуть поширюватися вимоги щодо обов'язкового продажу. Однак, на думку регулятора, це не матиме суттєвого впливу на операції бізнесу, оскільки з початку 2016 року 93% всіх валютних надходжень в країну здійснюються в доларах США і євро.

Нацбанк зберіг в оновленому класифікаторі поділ валют на три групи. Перша група включає вільно конвертовані валюти, які широко використовуються для здійснення платежів за міжнародними операціями, продаються на головних валютних ринках світу і дозволяються для здійснення інвестицій в Україну, а також банківські метали.

Друга група об'єднує вільно конвертовані валюти, які широко не використовуються для здійснення платежів за міжнародними операціями та не продаються на головних валютних ринках світу.

До третьої групи входять неконвертовані валюти.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: валюти країн Євросоюзу та Китаю, Нацбанк, категорії вільно конвертованих
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ