Чт, 2024-03-28, 15:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 8 » До Печерського суду приїхав "Беркут" і автозак із Тимошенко. Під судом збирається мітинг
10:17
До Печерського суду приїхав "Беркут" і автозак із Тимошенко. Під судом збирається мітинг
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

7 міліцейських автобусів з бійцями спецпідрозділу "Беркут" приїхали на Хрещатик. Розділившись, автобуси зупинилися обабіч будівлі Печерського райсуду: три - поблизу універмагу і чотири - ближче до Бессарабського ринку.

Бійці залишаються в автобусах. Ті, які вийшли на вулицю, - без спеціального спорядження, повідомляє УНІАН.

- Тимошенко прийшли підтримати кілька тисяч прихильників. До суду прийшли її духівник і чоловік

Офіцер, який командує прибулими, розмовляв з депутатом В'ячеславом Кириленком і запевнив, що у них немає завдання знімати намети - приймальні народних депутатів. Прибуття, за його словами, пов'язане із загальною підтримкою порядку протягом дня.

У Києві на вулиці Богдана Хмельницького зібралася небувала кількість співробітників міліції - близько 1000 осіб з різних регіонів України, - щоб забезпечити правопорядок на вулиці Хрещатик біля будівлі Печерського райсуду.

Судячи з номерів автобусів, "Беркут" прибув з різних регіонів країни. Десятки автобусів з міліціонерами вишикувалися на вулиці Богдана Хмельницького, прилеглої до Хрещатика. На вулиці Хрещатик перебувають здебільшого військовослужбовці та особовий склад главку міліції.

На понеділок, 8 серпня, призначено слухання справ, порушених проти лідерів опозиції: екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Обох нині утримують у Лук'янівському слідчому ізоляторі - Тимошенко з 5 серпня, а Луценка - понад сім місяців.

До подвір'я Печерського районного суду Києва заїхав автозак, в якому перебувала екс-прем'єр Юлія Тимошенко та екс-голова МВС Юрій Луценко. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тимошенко доставили під конвоєм до зали перед початком слухань. У цьому залі немає клітки. Тимошенко сидить на своєму місці, але за спиною у неї стоїть конвой. Виглядає Тимошенко дещо втомленою. Одягнена в сіру сукню, з традиційною зачіскою - косою навколо голови.

Мітингувальники, які стоять біля суду, скандують: "Юля!" Крім того, зранку під судом сталися невеличкі сутички. Прихильники Тимошенко силоміць намагалися перешкодити встановленню металевих щитів міліцією.

Щити встановили для того, щоб повністю відгородити мітингувальників від центрального входу до Печерського суду з боку вулиці Хрещатик. В інцидент втрутилися депутати, які почали з'ясовувати ситуацію з правоохоронцями.

На вулиці Хрещатик зібралося кілька сотень прихильників Тимошенко, які прийшли її підтримати. Як і раніше, стоять намети з табличками про те, що це приймальні народних депутатів.

Як повідомлялось, 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні у "газовій справі". Вона утримується в Лук'янівському СІЗО. Того ж дня депутати ухвалили рішення про безстрокову акцію проти арешту лідера "Батьківщини". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс і стурбованість на міжнародній політичній арені.

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юрій Сухов направив до Апеляційного суду Києва скаргу на постанову Печерського райсуду про зміну для неї запобіжного заходу.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують в перевищенні влади і службових повноважень при підписанні в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. За статтею, яку їй інкримінують, екс-прем'єрові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Тимошенко прийшли підтримати кілька тисяч прихильників. До суду прийшли її духівник і чоловік

Прихильники екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко з ранку збираються біля станції метро "Хрещатик", звідки організовано йдуть до Печерського районного суду. Прихильників Тимошенко кілька тисяч, вони розташувалися не лише біля суду, але і на протилежному боці Хрещатика.

На Хрещатику встановлено близько 10 інформаційних наметів Народного Руху України з партійними прапорами. Серед учасників акції - представники партії "Фронт змін".

Крім того, біля суду як і раніше проходить акція опонентів Тимошенко - представників Загальновійськовий союз України під керівництвом екс-депутата від Партії регіонів Олега Калашникова.

У приміщенні Печерського районного суду утворилася черга з журналістів і депутатів. Коли невідомі люди намагалися пройти в будівлю суду, почалася штовханина. Втрутилися депутати. Соратник Тимошенко, її перший заступник у партії "Батьківщина" Олександр Турчинов голосно наполягав, щоб пропускали представників ЗМІ.

На засідання суду підтримати Юлію Тимошенко прийшли її духівник, настоятель Володимирського собору отець Борис (Табачек) і настоятель Михайлівського собору отець Агапіт​​ (обидва - Київський патріархат ).

Чоловік екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Олександр прибув до будівлі Печерського районного суду, щоб побачитися зі своєю дружиною. Він сподівається, що їй змінять запобіжний захід. Олександр Тимошенко поспілкувався з охороною суду на предмет можливості бути присутнім на судовому засіданні і отримав позитивну відповідь.

Журналістам чоловік екс-прем'єра розповів, що не бачив Тимошенко з п'ятниці, коли її заарештували. "З п'ятниці я Юлю не бачив. Як ми її проводили на суд, на якому її заарештували, більше я її не бачив", - сказав він. Він також підкреслив, що ні родичів, ні адвокатів не пускали до його дружини у вихідні дні.

На питання, чи є інформація про самопочуття Тимошенко, її чоловік сказав: "Приблизно є. Почувається бадьоро і впевнено - як завжди".

Говорячи про те, що він очікує від суду в понеділок, Олександр Тимошенко зазначив: "Є кілька версій. Звичайно, хотілося б сподіватися на те, що у влади вистачить розуму, щоб змінити запобіжний захід і щоб вона вийшла на свободу".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1017 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ