Пт, 2024-03-29, 16:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 20 » До розслідування резонансного вбивства журналіста підключать ФБР
15:29
До розслідування резонансного вбивства журналіста підключать ФБР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські силовики створюють оперативну групу для розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

"Глава СБУ, генеральний прокурор і я, як глава Нацполіціі, отримали чіткі доручення президента Порошенка: ми створюємо оперативну групу", - сказала Деканоїдзе на брифінгу в середу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, в оперативну групу будуть входити кращі оперативники Нацполіціі, Служби безпеки, а також представники ФБР, які допоможуть українським силовикам розслідувати справу про вбивство журналіста.

"Тільки що я зустрічалася з представниками ФБР в Україні і теж вони будуть задіяні в розслідуванні", - сказала глава Нацполіціі.

Глава Нацполіціі України також повідомила, що вже в найближчі дні очікує прибуття іноземних фахівців для розслідування вбивства Шеремета.

"Я дуже сподіваюся, що завтра або післязавтра наші іноземні колеги приїдуть, щоб допомогти нам у розслідуванні", - сказала Деканоїдзе.

Вона також зазначила, що будуть відпрацьовуватися всі версії, в тому числі пов'язані з професійною діяльністю журналіста. "Групу, укомплектовану кращими нашими оперативниками, буду координувати особисто я, і перші особи правоохоронної системи", - сказала Деканоїдзе.

Деканоїдзе заявляє, що слідство поки не має інформації про замовника вбивства Шеремета.

"Ми повинні розуміти мотив і хто замовник, але зараз цієї інформації у нас немає", - сказала вона.

Нарада оперативної групи з розслідування вбивства Шеремета відбудеться ввечері, після чого будуть оприлюднені нові деталі розслідування злочину, повідомила Деканоїдзе.

"Після прес-конференції я продовжу розмову з нашими колегами з ФБР і вам особисто обіцяю: як тільки у нас буде нова інформація, сьогодні ми ввечері збираємося з оперативною групою, з представниками Генеральної прокуратури і Службою безпеки, то вам повідомимо нові деталі", - сказала вона.

Порошенко: До розслідування вбивства Шеремета підключиться ФБР

Президент Петро Порошенко отримав згоду від ФБР США підключитися до розслідування вбивства журналіста УП Павла Шеремета.

Про це він сказав головному редактору "Української правди" Севгіль Мусаєвій-Боровик під час телефонної розмови, в якій висловив співчуття родичам журналіста та колективу видання.

Президент повідомив, що заради прозорості розслідування попросив про допомогу ФБР, яке надало згоду підключитися до розслідування.

Він також дав доручення міністру закордонних справ Павлу Клімкіну запросити до розслідування Europol.

За словами Порошенка, до розслідування підключили найкращих слідчих.

Порошенко особисто повідомив про рішення надати охорону керівнику "Української правди" Олені Притулі, запропонував її головному редактору УП.

"Він сказав, що він подумки з нами, що це екзамен, що хтось намагається дестабілізувати ситуацію в країні", - сказала Мусаєва-Боровик.

"Він сказав, що він на боці УП і готовий 24 години на добу бути на зв'язку", - додала вона.

Луценко: серед версій вбивства Шеремета - професійна діяльність і дестабілізація ситуації в Києві

Основними версіями вбивства журналіста Павла Шеремета є його професійна діяльність і дестабілізація ситуації в центрі України, заявляє генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, створено слідчо-оперативну групу з розслідування даного вбивства. "Крім версії вбивство через професійну діяльність ми розглядаємо можливість версії дестабілізації ситуації в центрі столиці", - зазначив Луценко по час наради керівництва силових структур за участю президента України Петра Порошенка в середу.

Глава СБУ Василь Грицак на нараді повідомив, що силові структури в даний час проводять скоординовані слідчі дії. "Ми маємо базу даних застосування саморобних вибухових пристроїв. Розраховуємо на допомогу і консультативну, і практичну наших іноземних партнерів", - зазначив він.

За словами Грицака, СБУ буде працювати над версією, що метою вбивства журналіста була дестабілізація ситуації в Україні.

Як повідомлялося, в середу, 20 липня, в центрі Києві вибухнув автомобіль, в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Машина вибухнула на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану McDonalds.

Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі Шеремета. Глава держави також висловив співчуття всім рідним і близьким.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: ФБР, розслідування резонансного вбивства
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ