Пт, 2024-04-19, 01:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 19 » До виборів за новим законодавством Україна встигне підготуватися, запевняє віце-спікер. ВІДЕО
16:37
До виборів за новим законодавством Україна встигне підготуватися, запевняє віце-спікер. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій упевнений, що після того, як набуде чинності нова редакція Закону "Про місцеві вибори", залишиться досить часу для підготовки всіх задіяних у виборчому процесі до місцевих виборів у жовтні. Про це 18 червня він сказав в інтерв'ю "5-му каналу".

"Я можу відповідально говорити, що під кінець першої декади липня цей закон буде прийнято у другому читанні, він буде підписаний президентом, і ми цілком встигаємо підготувати всіх учасників виборів до їхнього проведення за новою системою. Я можу впевнено казати, що 25 жовтня вибори в Україні пройдуть за новою виборчою системою", - сказав він.

Парубій пояснив, що проводив дискусії з членами Центральної виборчої комісії та з експертами, після чого у нього з'явилася впевненість у тому, що система зможе провести необхідну підготовку і навчання як членів ЦВК, так і дільничних виборчих комісій.

А народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", один з авторів законопроекту про місцеві вибори Олександр Черненко вже заявив про необхідність доопрацювання до другого читання взятого за основу законопроекту №2831-3.

Він каже, що повноцінні відкриті списки - це тоді, коли партія висуває в окрузі не одного чи двох кандидатів, а цілий список, передає УНІАН.

"І виборець голосує за партію і сам вирішує, кому в цій партії у списку бути першим, другим, третім, четвертим і так далі. Тобто виборець робить рейтингування", - пояснив Черненко.

Водночас в ухваленому щойно законопроекті, зазначив він, партії висувають в окрузі не більше двох кандидатів, а можуть висунути й одного.

"Кандидати рейтингуються потім, хто проходить у раду, хто ні, від партії, згідно з їхніми результатами на виборах, але у виборця в окрузі немає вибору. У нього є один, максимум два кандидати від партії", - сказав Черненко і додав, що це "не зовсім відкриті списки".

Щодо виборів міських голів він нагадав, що в ухваленому законопроекті у великих містах, де понад 90 тис. виборців, мери обираються у два тури.

На запитання, чому парламент не підтримав законопроект №2831-2, Черненко відповів, що "хтось боявся, бо система дійсно занадто революційна, треба вчити комісії, а хтось вважає, що наші виборці не зрозуміють".

Він також зауважив, що до другого читання депутати працюватимуть над покращенням процедури.

"У плані агітації, у плані підрахунку голосів... Щоб усі ці позитиви, які були в нашому законопроекті, внести у законопроект, який сьогодні був підтриманий за основу", - сказав Черненко.

За його словами, йдеться також про питання прозорості і підзвітності коштів, які партія витрачає на вибори, та про питання висування кандидатів. "Тобто, є низка питань, вони процедурні, вони не політичні. Але ми будемо над ними працювати", - сказав Черненко.

Нагадаємо, 18 червня Рада ухвалила в першому читанні законопроект про місцеві вибори.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня поточного року, проте їхнє проведення на окупованих територіях Донбасу під питанням.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: вибори, віце-спікер, Україна, нове законодавство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ