Чт, 2024-04-25, 13:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 4 » Доля угоди про Асоціацію вирішиться за два тижні, а саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня
20:37
Доля угоди про Асоціацію вирішиться за два тижні, а саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Якщо переговори щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС завершаться на технічному рівні в найближчі два тижні, документ можуть парафувати до кінця поточного року, заявляє представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Наступні два тижні вирішуватимуть усю долю переговорів, які тривали понад чотири роки, - якщо за два тижні на технічному рівні нам вдасться завершити переговори, провести останній раунд, тоді буде можливість парафувати документ до кінця року", - сказав він у Брюсселі в ексклюзивному інтерв'ю, передає "Інтерфакс-Україна".

- В Угоді про Асоціацію повинна бути прописана перспектива членства України в ЄС, заявляє Азаров
- Саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня

Представник України при ЄС стверджує, що Брюсселю для підготовки документа для парафування на технічному рівні щодо завершення переговорного процесу потрібно щонайменше шість тижнів.

Єлісєєв уточнив, що наразі сторони працюють над узгодженням дати проведення чергового раунду переговорів. "Дата проведення останнього, як я сподіваюся, раунду переговорів, наразі узгоджується, але я впевнений, що він відбудеться вже найближчим часом", - наголосив Єлісєєв.

За словами українського дипломата, готовність документа становить 98%. Жодних інших умов для того, щоб документ не було парафовано, не існує, стверджує він.

Відповідаючи на запитання про залежність парафування угоди про асоціацію з рішенням щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, представник України при ЄС сказав: "Станом на сьогодні для завершення переговорів і парафування угоди жодних політичних умов з боку ЄС не існує. Це зафіксовано й у резолюції Європейського парламенту, яку нещодавно було схвалено у Страсбурзі. Хотів би нагадати, що в резолюції висловлюється сподівання, що документ буде парафовано на саміті Україна-ЄС, хоч і наголошується, що підписання та ратифікація можуть бути поставлені під загрозу, якщо не буде забезпечено справедливий, прозорий і неупереджений процес розгляду відомої вам справи".

Саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня

Також він повідомив, що Київ отримав офіційну ноту Брюсселя з пропозицією провести саміт Україна-ЄС 19 грудня поточного року. У свою чергу українська сторона надіслала ноту про свою згоду.

"Ми отримали офіційну ноту від Європейського Союзу, в якій повідомляється, що ЄС пропонує провести саміт Україна-ЄС 19 грудня цього року в Києві. І вже цієї п'ятниці українська сторона, у свою чергу, направила офіційну ноту Брюсселю, в якій поінформувала про свою принципову згоду з пропозицією ЄС", - повідомив в ексклюзивному інтерв'ю представник України при ЄС Єлісєєв.

Відповідаючи на запитання про можливий візит до Брюсселя президента України Віктора Януковича, український дипломат сказав: "Мені складно відповісти на це запитання, оскільки це залежить від багатьох чинників. Насамперед (через те, що) до саміту залишається півтора місяця, це дуже стислий термін. Графіки і президента України, і президента Європейської Комісії досить напружені. Треба враховувати і внутрішню ситуацію в ЄС, який переживає серйозну кризу".

Зазначимо, що вчора оприлюднили дані громадського моніторингу прогресу України у виконанні порядку денного асоціації (ПДА), яка визначає напрями співробітництва України та ЄС. Незважаючи на поліпшення кількісних показників, експерти наголошують на уповільненні інтеграційних зусиль Києва у всіх сферах, крім візового діалогу. У МЗС вважають, що такі оцінки викликані браком інформації про непублічну діяльність влади.

20-й раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію (УА) між Україною та Європейським Союзом завершився провалом. Київ не відступив від вимоги фіксації в документі перспективи членства в ЄС і не пішов на компроміс з інших суперечливих моментів.

27 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій висловлюється необхідність надати Україні перспективу членства в Євросоюзі за умови досягнення всіх критеріїв, включаючи принципи демократії, поваги прав людини, фундаментальних свобод і верховенства права.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 943 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ