Сб, 2024-04-20, 06:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 5 » Дружина викраденого палестинця Абу-Сісі подаватиме позов до Європейського суду на Україну та Ізраїль
11:36
Дружина викраденого палестинця Абу-Сісі подаватиме позов до Європейського суду на Україну та Ізраїль
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вероніка Абу-Сісі, дружина палестинського інженера Дірара Абу-Сісі, викраденого в лютому в Україні, має намір подати до Європейського суду з прав людини позови на держави Ізраїль і Україну, пише газета "Комерсант-Україна".

Напередодні прокуратура Ізраїлю висунула звинувачення Абу-Сісі. Йому інкримінується співпраця з ХАМАСом, замахи на вбивство, розробка і модернізація використовуваних терористами ракет Kassam.

"Все, що висунули моєму чоловікові, було сфабриковано Ізраїлем, щоб виправдати це викрадення і незаконний арешт", - заявила дружина Абу-Сісі, зазначивши, що, наприклад, інформація про виш, де вчився її чоловік, не відповідає дійсності. У звинувачувальному висновку вказано Військову інженерну академію, тоді як він навчався в Запорізькому машинобудівному інституті.

"Ми звертатимемося до Європейського суду з прав людини з позовом до держав Ізраїль і Україна і доведемо, що звинувачення проти Дірара безпідставні, а Ізраїль веде неприпустиму агресивну політику щодо Палестини, викрадаючи її громадян на територіях інших держав", - заявила вона.

Раніше ізраїльські ЗМІ повідомили, що прокуратура Ізраїлю передала до суду міста Беер-Шева звинувачувальний висновок у справі палестинського інженера Абу-Сісі.

"Представлено в понеділок звинувачувальний висновок проти палестинського інженера Абу-Сісі, який ув'язнений в Ізраїлі вже 40 днів", - повідомив у понеділок сайт газети Haaretz, зазначивши, що суд Беер-Шеви вирішив залишити деталі звинувачення конфіденційними.

Тим часом Абу-Сісі ймовірно звинувачується в тому, що є учасником терористичної організації ХАМАС і може бути задіяний у виробництві зброї. Зі свого боку, видання The Jerusalem Post повідомило, що Абу-Сісі підозрюється в розробці ракет. "Палестинський інженер звинувачується в роботі з терористичною групою, законспірованою, у виробництві нелегальних ракет, він відомий як "ракетний "хрещений батько" ХАМАСу", - йдеться в повідомленні на сайті газети.

Згідно із повідомленням, Абу-Сісі є головним розробником ракет Kassam, а також протитанкових ракет у Секторі Гази.

За даними ЗМІ, у звинувачувальному висновку наголошується, що вчитель Абу-Сісі у Військово-інженерній академії Харкова, іменований Костянтином Петровичем, був експертом в галузі реактивних ракет; Абу-Сісі отримав широкі знання у сфері розробки ракет, паралельно зі своєю роботою як інженер на електростанції він таємно вступив до ХАМАСу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху також раніше висловив припущення, що Абу-Сісі співпрацював з угрупованням ХАМАС. Сам палестинець, його сім'я і представники ХАМАСу факт співпраці заперечують. Ізраїль обмежив журналістам доступ до інформації у цій справі, посилаючись на міркування національної безпеки.

Директор електростанції в Секторі Гази Абу-Сісі зник в Україні 18 лютого. 25 лютого МВС Палестинської національної адміністрації направило офіційне звернення до голови МВС України з приводу зникнення палестинця.

Абу-Сісі одружений з громадянкою України. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство. На початку березня стало відомо, що Абу-Сісі перебуває в ізраїльській в'язниці. Це згодом офіційно підтвердив Ізраїль.

Німецьке видання Der Spiegel з посиланням на свої джерела повідомило, що Ізраїль намагається дізнатися від Абу-Сісі інформацію про ізраїльського солдата Гілада Шаліта, якого було викрадено чотири з половиною роки тому бойовиками ХАМАСу.

У свою чергу, 1 квітня колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що у разі, якщо палестинця Абу-Сісі з території України вивезли спецслужби, то така операція була незаконною.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 956 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ