Ср, 2024-04-24, 12:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 26 » ЄЦБ та країни єврозони вимагають від Португалії звернутися за фінансовою допомогою до ЄС
13:58
ЄЦБ та країни єврозони вимагають від Португалії звернутися за фінансовою допомогою до ЄС
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Країни єврозони і Європейський Центральний банк чинять тиск на Португалію з метою умовити її звернутися за фінансовою допомогою до Євросоюзу і МВФ. Про це повідомило джерело в Мінфіні Німеччини, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами джерела, за допомогою Лісабону європейські фінансисти хочуть уникнути прохання про допомогу від країни зі значно більш великою економікою. "Якщо Лісабон використає кошти з фонду допомоги, це сприятливо позначиться на сусідній Іспанії, тому що її економіка дуже сильно прив'язана до Португалії", - заявило джерело.

Появі цього повідомлення передувала заява голови Центробанку Німеччини Акселя Вебера про те, що при необхідності ЄС готовий збільшити обсяг фонду фінансової допомоги, заснованого Євросоюзом і МВФ, з нинішніх 750 млрд євро на 100 млрд євро. Така необхідність може виникнути у випадку "найгіршого сценарію розвитку подій" з борговими проблемами Греції, Ірландії, Іспанії та Португалії.

Раніше Ірландія офіційно попросила Євросоюз і МВФ надати їй багатомільярдний кредитний пакет із метою стабілізації державних фінансів і національного банківського сектору. Таким чином, Дублін звернувся до схеми, вперше випробуваної Грецією весною цього року. Передбачається, що деталі фінансової допомоги будуть узгоджені протягом декількох тижнів.

Без міжнародного кредиту Ірландія приречена на дефолт: цього року уряд витратив на рекапіталізацию банків понад 30 млрд євро, а дефіцит бюджету може зрости до 32% ВВП. Цього місяця вартість ринкових запозичень для Ірландії зросла до 9%, що робить неможливим рефінансування існуючих боргових зобов'язань країни на нормальних ринкових умовах.

Рейтингове агентство Moody's повідомило, що, найімовірніше, знизить суверенний рейтинг Ірландії відразу на декілька ступенів, оскільки кредитна лінія від Євросоюзу і МВФ різко збільшить борговий тягар держави.

Інше агентство - S&Р - повідомило про зниження суверенного рейтингу Ірландії відразу на два ступені - з AA- до A. "Зниження рейтингів відображає нашу думку про те, що уряд Ірландії буде вимушений узяти на себе додаткові витрати, пов'язані з подальшими капітальними вливаннями в проблемний банківський сектор", - пояснює кредитний аналітик S&Р Френк Джілл, чиї слова наводяться в прес-релізі агентства.

В той же час аналітики S&Р зазначили, що фінансова допомога від ЄС і МВФ може підвищити довіру до ірландської банківської системи, проте вона не знизить рівень держборгу і заборгованості приватного сектору.

За підсумками минулого року, згідно з останніми даними європейського статистичного агентства Eurostat, дефіцит бюджету Ірландії становив 14,4% від ВВП, а рівень державної заборгованості був зафіксований на позначці 65,5% від ВВП.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1010 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ