Ср, 2024-04-24, 22:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Ехо смерті "чорнобильця": МВС не спростувало свою провину, протести тривають
15:35
Ехо смерті "чорнобильця": МВС не спростувало свою провину, протести тривають
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Робоча група, створена при Громадській раді Міністерства внутрішніх справ Україні, заявила, що Донецьке управління міліції не мало достатніх підстав звертатися до мера міста з пропозицією подати до суду про заборону акції протесту "чорнобильців", повідомляє Радіо "Свобода".

Як розповів координатор робочої групи, правозахисник Володимир Чемерис, "донецькі міліціонери не надали достатніх доказів того, що смерть учасника акції Геннадія Конопльова 27 листопада настала не в результаті атаки спецназу на наметове містечко".

"Донецьке управління міліції не мало достатніх підстав звертатися до мера Донецька з пропозицією подати до суду про заборону акції протесту "чорнобильців", - зазначив Чемерис.

За словами правозахисника, акція протесту "чорнобильців" "є мирною".

"Ні міліція, ні Міністерство з надзвичайних ситуацій, згідно з чинним законодавством, не мали повноважень виконувати рішення суду", - підкреслив Чемерис.

"БЮТ-Батьківщина" ініціюватиме створення слідчої комісії щодо загибелі "чорнобильця" в Донецьку

Парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" пропонує заслухати у п'ятницю в парламенті під час години запитань до уряду міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко.

"Ми пропонуємо не гратися з цим питанням: гинуть люди - вперше в історії незалежної держави під час мирного протесту", - сказав лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

За його словами, фракція запропонувала негайно створити слідчу комісію парламенту і доручити їй розслідувати питання загибелі пенсіонера-"чорнобильця" під час мирної акції протесту в Донецьку.

"Ми пропонуємо негайно розслідувати цей ганебний випадок і дати йому належну оцінку ... У п'ятницю наша фракція пропонує заслухати міністра внутрішніх справ з приводу тих подій, які відбулися", - сказав Іван Кириленко.

Нагадаємо, що ще 28 листопада партії "Батьківщина" та "За Україну!" вимагали звіту керівників правоохоронних органів у Верховній Раді щодо подій у Донецьку.

6 грудня "чорнобильці" Львова підтримають своїх голодуючих колег з Києва та Донецька мітингом під львівською ОДА

Мітинг на підтримку голодуючих "чорнобильців" Києва та Донецька почнеться 6 грудня вранці у Львові біля приміщення Львівської облдержадміністрації, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу громадянського руху "Вперед!".

За словами співголови руху Руслан Секела, чорнобильські організації "Матері Чорнобиля", "Діти Чорнобиля" разом з громадянським рухом "Вперед!" почнуть безстрокову акцію протесту проти соціальної політики уряду, спрямованої на "свідоме знищення найбільш незахищених верств населення".

"Акція буде проходити, поки влада не почне виконувати закони України і рішення судів держави", - сказав він.

Секела підкреслив, що "для захисту своїх прав об'єднуються і виходять на спільні акції протесту" чорнобильці ", підприємці і" афганці "Україна".

"Якщо влада не виконає свої зобов'язання, то в майбутньому з нами будуть пенсіонери, студенти та інші громадяни. Тоді це вже буде революція, а не акція протесту", - прогнозує співголова руху.

Він зазначив, що львівський мітинг об'єднає Львів, Київ та Донецьк в єдину протестну акцію проти цинізму та знущання влади.

Нагадаємо, в середу, 30 листопада, близько десяти "чорнобильців" оголосили безстрокову акцію голодування в Маріїнському парку біля Кабміну. Вони вимагають соціальних виплат за рішенням судів. Увечері того ж дня державний виконавець зачитав мітингувальникам рішення суду про заборону проведення масових акцій у Києві.

Вранці в четвер, 1 грудня, стало відомо, що на 19 "чорнобильців", які голодують біля Будинку уряду, міліція склала адміністративні протоколи.

Зазначимо, що 29 листопада Київський апеляційний адмінсуд видав заборону представникам чорнобильських організацій пікетувати будівлю уряду в центрі Києва.

Проте 3 грудня, в Міжнародний день інвалідів, КМДА дозволила "чорнобильцям" продовжити голодування перед головним виконавчим органом країни. "Чорнобильці" мають намір відстоювати свої права й надалі чинити моральний тиск на прем'єр-міністра Миколу Азарова, поки не буде розв'язано їхнє питання.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Ехо смерті чорнобильця
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ