Вт, 2024-04-23, 19:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Екологічна катастрофа нависає над Києвом
18:44
Екологічна катастрофа нависає над Києвом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Під загрозою зупинка каналізаційної насосної станції (КНС) "Ново-Святошинська", котра призведе до екологічної катастрофи через вилив стоків до річки Нивки та рибставків з подальшим потраплянням нечистот у річку Ірпінь та у Дніпро вище водозабору Дніпровської водопровідної станції, що подає питну воду на правий берег Києва. Про це "У.К." повідомили в прес-службі ПАТ "АК "Київводоканал".

Останні три тижні жовтня фахівці Київводоканалу спостерігали значне збільшення кількості засмічень каналізаційних колекторів на території третього району експлуатації каналізаційних мереж, що обслуговує Святошинський, частину Шевченківського та Солом’янський адміністративні райони Києва. Якщо раніше тут бригади щодня здійснювали від 6 до 13 виїздів на ліквідацію засмічення, то за останній місяць — від 30 до 40 виїздів щоденно.

Київводоканал відслідковував, звідки надходить сміття, що спричиняє збій у роботі насосних агрегатів та зменшує пропускну спроможність мережі. Для цього на підвідних до станції колекторах у різних напрямках встановили спеціальні уловлювачі. Як з’ясувалось, засмічення надходять із житлових забудов усього Святошинського району. Сьогодні було здійснено підняття уловлювачів та прочистку каналізаційної камери.

"За багато років функціонування системи водовідведення Києва наше підприємство вперше так гостро зіштовхнулось з такою проблемою, коли надійну роботу каналізацій поставлено під загрозу через недбалість мешканців. Каналізаційні колектори, що повинні відводити лише стічні води, перетворилися на трубопровід транспортування сміття!", — зауважив начальник Управління експлуатації каналізаційних мереж та насосних станцій ПАТ "АК "Київводоканал" Микола Герлянд.

З метою прояснення ситуації Київводоканал звернувся до Святошинської райдержадміністрації. Як з’ясувалося, у 50% багатоповерхівок району не працює сміттєпровід і мешканці будинків замість того, щоб виносити сміття на вулиці у сміттєві баки, скидали харчові та побутові відходи до системи каналізації. Наразі технологічне обладнання КНС "Ново-Святошинська", яка забезпечує водовідведення всього Святошинського району та частини прилеглих населених пунктів, працює в аварійному режимі. Кількість засмічень зростає.

"У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми на третину збільшили енергоспоживання станції, оскільки сміття перекриває робочий прохід каналізаційної труби і насосам важче прокачувати стоки. Нам постійно доводиться чистити обладнання насосних агрегатів від ганчір’я, яке створює найбільше проблем. Щомісяця зі станції вивозиться 7-8 тонн сміття, що надходить по каналізаційних колекторах", — розповів начальник КНС "Ново-Святошинська" ПАТ "АК "Київводоканал" Іван Кальченко. Грабельне відділення станції не припиняє свою роботу ні на хвилину.

Сміття, що не затримується на граблях, потрапляє до насосних агрегатів, ускладнюючи роботу станції загалом. Зупинка роботи КНС "Ново-Святошинська" більше ніж на 23 хв може спричинити вилив значних об’ємів стоків на поверхню та потрапляння їх до водойм.

Оскільки наразі швидкості стічних вод значно зменшились, то потрапляння до каналізаційних колекторів сміття неминуче призводить до засмічення мережі та зупинки роботи системи водовідведення. Зауважимо, що при цьому стоки Києва продовжують надходити безперервно. Збій в роботі каналізації ставить під загрозу екологічну безпеку міста через можливий вихід на поверхню значних обсягів нечистот.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1941 | Додав: adminA | Теги: Києвом, екологічна катастрофа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ