Вт, 2024-04-23, 10:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Експерти пророкують дефолт Італії та реальний шанс для Іспанії не допустити його
15:37
Експерти пророкують дефолт Італії та реальний шанс для Іспанії не допустити його
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Експерти британського аналітичного Центру досліджень економіки і бізнесу прогнозують, що Італія не зможе уникнути дефолту. Економісти центру змоделювали оптимістичний і песимістичний сценарії для Італії та Іспанії, виходячи з фінансово-економічних параметрів та ситуації на міжнародних фінансових ринках. Вони з`ясували, що Італія уникне дефолту лише за умови великого стрибка в зростанні ВВП. Але Іспанія, стверджує британський аналітичний центр, "має реальний шанс не допустити дефолту", передає Бі-Бі-Сі.

Навіть якщо вартість запозичень повернеться до рівня 4%, темпи економічного розвитку такі слабкі, що співвідношення боргу до обсягів ВВП залишатиметься на рівні 123% навіть до 2018 року.

- Берлусконі запевняє, що Італія не стане новою жертвою боргової кризи

Директор центру Даг Маквільямс зауважив, що хоча Італія спромоглася затвердити цілу низку жорстких бюджетів і планує до 2014 року взагалі позбутися дефіциту державного бюджету, італійська економіка потребує великого стимулу для того, щоб рости швидшими темпами.

У першому кварталі 2011 року ВВП Італії зріс усього на 0,1%. За прогнозами, в майбутньому темпи приросту залишатимуться низькими.

Центр досліджень економіки і бізнесу оприлюднив прогноз, згідно з яким до 2017 року державний борг Італії зросте з нинішніх 128% обсягу ВВП до 150%, якщо країна позичатиме гроші на міжнародних ринках за вищими ставками, ніж нинішні 6%, а економіка не зростатиме.

В Іспанії умови кращі, тому що обсяг державного боргу в цій країні менший, стверджує Маквільямс. Він прогнозує, що навіть за найгіршого сценарію співвідношення боргу до обсягів ВВП для Мадрида не перевищить 75%.

"Існує реальний шанс, що Іспанія уникне дефолту і реструктуризації державного боргу, якщо тільки вона не постраждає від ефекту доміно", - сказав експерт.

На його думку, найімовірніше, "Італія не мине дефолту, але Іспанія зможе його уникнути".

Берлусконі запевняє, що Італія не стане новою жертвою боргової кризи

Італія не стане новою жертвою боргової кризи, що охопила Європу, заявив прем'єр-міністр країни Сильвіо Берлусконі, виступаючи в парламенті країни. У своєму зверненні до депутатів він заявив, що італійські банки "міцні і кредитоспроможні", а економіка країни стоїть на міцному фундаменті. Висловлювання прем'єр-міністра прозвучали на тлі великих втрат на Міланській фондовій біржі і різкого злету прибутковості за державними облігаціями Італії.

Італія - країна з третьою за розмірами економікою в єврозоні - нещодавно ухвалила план скорочення державних витрат на 48 млрд євро.

У своїй промові в парламенті Берлусконі намагався розвіяти неспокій з приводу можливої бюджетної кризи в країні. "У основі економіки Італії лежить міцний фундамент. Наші банки кредитоспроможні", - сказав прем'єр-міністр.

Нещодавні стрибки прибутковості за державними облігаціями Італії Берлусконі пояснив "кризою довіри на міжнародних ринках".

Італії поки що вдавалося уникати проблем з держборгом, незважаючи на те, що її показник співвідношення держборгу до ВВП - один з найвищих у Європі.

Але італійська економіка вдвічі більша за економіки Греції, Португалії і Ірландії разом взяті, тому Євросоюз просто не зможе дозволити собі пакету фінансової допомоги Італії у разі можливого дефолту.

Раніше Берлусконі критикували за те, що він замовчував інформацію про економічну ситуацію Італії.

Аналітик компанії СМС Markets Майкл Х'юсон висловив сумніви з приводу того, що промова Берлусконі після закриття європейських фондових ринків зможе заспокоїти інвесторів.

"Йдеться не тільки про Італію, а про майбутнє євро. Як тільки одна кісточка доміно впаде, ринки перейдуть до наступної".

3 серпня глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сказав, що розвиток ситуації на ринках державних облігацій Італії і Іспанії є підставою для глибокого занепокоєння.

Прибутковість державних облігацій Італії і Іспанії досягла рекордно високого рівня на цьому тижні, а це означає, що якщо ці країни захочуть узяти в борг, це коштуватиме їм дорожче.

Прибутковість 10-річних облігацій Італії досягла позначок у 6,02%, тоді як прибутковість 10-річних іспанських облігацій становила 6,14%. У довгостроковій перспективі прибутковість на більш ніж 6% вважається нестабільною.

"Злет дохідності за державними облігаціями Італії і Іспанії доводить всю серйозність боргової кризи", - вважає Джейн Фолі, аналітик з міжнародної фінансової компанії Rabobank International.

Фінансові ринки побоюються, що боргова криза в єврозоні може перекинутися на обтяжені бюджетним дефіцитом Італію і Іспанію. За останні кілька місяців рейтингові агентства кілька разів знижували рейтинги Ірландії, Греції та Португалії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 749 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ