Чт, 2024-04-25, 04:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 26 » Єлісєєв - в Україні розроблено компромісний законопроект щодо експорту лісу-кругляка до ЄС
23:17
Єлісєєв - в Україні розроблено компромісний законопроект щодо експорту лісу-кругляка до ЄС
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

В Україні розроблено компромісний законопроект щодо експорту лісу-кругляка до Європейського Союзу. Як передає УНІАН, про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв на брифінгу.

Він зазначив, що Україна уклала угоду про асоціацію з ЄС, а також має певні зобов’язання в рамках СОТ, і рішення українського парламенту про мораторій на експорт з України лісу-кругляка суперечить її зобов’язанням.

За словами Єлісєєва, українська сторона пояснила, що це питання не просте і має широкий резонанс у суспільстві, і серед українських політиків, тож "кілька тижнів тому було домовлено про створення робочої групи".

"Ця робоча група за участю як депутатів Верховної Ради, так і представників Кабміну, підготувала компромісний законопроект, як вирішити цю проблему. Ми обговорили це питання з Європейською комісією, і вони вважають, що компроміси, які закладені в цьому законопроекті, їх влаштовують і відповідають умовам надання траншу в 600 млн євро", - сказав Єлісєєв.

"Було зазначено, що якщо цей законопроект буде ухвалено у ВР, то буквально за кілька тижнів ЄС готовий нам надати ці 600 мільйонів", - додав заступник голови Адміністрації президента.

Як повідомлялося, Україна запровадила мораторій на експорт деревини як єдино можливий на той момент захід, який дав можливість навести порядок у сфері вирубки лісу та обороту продукції лісового господарства. Разом з тим, це рішення викликало багато критики з боку ЄС. Зокрема, єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем зазначала, що мораторій суперечить нормам Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Своєю чергою, голова представництва ЄС Юґ Мінґареллі наголошував, що скасування мораторію - основна умова надання коштів. З ним погоджувався і голова торгового сектору Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж. За його словами, відмова від зняття мораторію може призвести до відмови деяких країн затвердити пропозицію Єврокомісії про розширення квот на українську продукцію.

В Україні єдиної позиції щодо мораторію на експорт деревини немає. Водночас перший віце-прем`єр-міністр Степан Кубів зазначав, якщо продовження дії мораторію на експорт деревини приведе до збільшення переробки деревини всередині країни, що вигідно для України, Київ може обійтися без макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

24 листопада в ЄС заявили, що сподіваються на зняття Україною мораторію на експорт деревини найближчими тижнями.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Україна, компромісний законопроект, Єлісєєв, ЄС, експорт лісу-кругляка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ