Чт, 2024-04-25, 05:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 4 » Емітенти переходять на польські майданчики, бо на українському фондовому ринку існує багато ризиків
12:54
Емітенти переходять на польські майданчики, бо на українському фондовому ринку існує багато ризиків
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські емітенти переходять на польські майданчики.

Таку думку висловив колишній в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський у рамках дослідницької програми Інституту Горшеніна "Фондовий ринок України", повідомляє УНІАН.

"Український фондовий ринок – це, знаєте, таке маленьке болото, яке живе за своїми правилами, й котирування, які там відбуваються, їх теж часто спрогнозувати дуже складно", - зазначив він.

За словами експерта, що менший ринок, то менший обсяг торгів і простіше на нього впливати. Будь-який інформаційний привід або якась ситуація, бажання якихось гравців пограти вгору-вниз або в якийсь бік дуже легко реалізовується, зазначив він.

"Тому що ринок маленький, тому що розрізнені майданчики, тому що всі ці роки йшла і йде досі війна по ринку депозитарних послуг", - додав Уманський.

"Начебто її намагаються довести до якогось логічного завершення, але довіри до майданчиків немає, об'єднання майданчиків немає. Головна проблема – це, безумовно і на жаль, дуже низький рівень забезпечення прав власності у нас у країні".

"І поки не буде вирішено принципового головного питання про захист прав власності – зокрема, через систему реєстрації, зокрема, через неможливість рейдерських схем захоплень – багато хто просто не ризикуватиме йти на наш ринок", - зазначив експерт.

Уманський вважає, що сьогодні існує багато ризиків на українському ринку.

"Ризиків, пов'язаних не з ризиком як таким, а з публічністю, а, отже, можливістю заходження недобросовісних учасників. Коли багато українських емітентів йдуть на польські майданчики, йдуть на великі майданчики Лондона, Франкфурта".

"Останніми роками став більш популярним польський ринок – дещо простіші правила, менш жорсткі умови, вимоги. Тому що там вони розуміють, що є правила і є система забезпечення їхніх прав – емітентів як власників цього ресурсу. Тому моє найглибше переконання: головна проблема недорозвиненості українського ринку – це відсутність повної системи забезпечення прав власності", - вважає експерт.

Зазначимо, президент Віктор Янукович почав реформу п'яти галузевих регуляторів. Нещодавно оприлюднено укази про ліквідацію комісій, що регулювали енергетику, зв'язок, обіг цінних паперів та фондовий ринок, сфери комунальних і фінансових послуг. Кадрові переміщення дозволили президенту сформувати повністю лояльні до нього комісії.

Водночас не можна не сказати, що український фондовий ринок відкрився значним зростанням на тлі розв'язання проблем єврозони.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: Українські емітенти переходять на п
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ