Ср, 2024-04-24, 19:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » ЄС погрожує припинити переговори з Україною щодо Угоди про асоціацію через вирок Тимошенко
18:59
ЄС погрожує припинити переговори з Україною щодо Угоди про асоціацію через вирок Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Євросоюз може переглянути політику щодо України у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко. "ЄС дуже розчарований вироком, винесеним в Україні на судовому процесі у справі Тимошенко. Вердикт був прийнятий судом, який не відповідав Міжнародним нормам коректності, прозорості та незалежності юридичного процесу", пишеться в заяві ЄС.

- Вирок Тимошенко не повинен впливати на рішення ЄС, впевнені у МЗС України
- У МЗС вірять, що переговори з ЄС незабаром позитивно закінчаться, незважаючи на вирок Тимошенко
ЄС переконує українську владу гарантувати справедливий, прозорий і неупереджений процес у будь-якій справі, і у випадку Тимошенко, і в інших процесах, пов'язаних з членами колишнього уряду. Право оскарження не має ставити під загрозу здатність відповідачів брати участь на майбутніх виборах в Україні, зокрема парламентських, намічених на наступний рік.

Заяви європейських політиків щодо вироку Тимошенко

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс заявив про необхідність припинити з Україною переговори щодо Угоди про асоціацію, повідомляє "Інтефакс-Україна".

"Я маю намір обговорювати питання дотримання демократії і прав людини в Україні на наступному саміті ЄНП для того, чи будемо ми йти далі до Угоди про асоціацію. Я вважаю, що ми повинні припинити переговори", - йдеться в заяві Мартенса, опублікованому в понеділок після оголошення вироку Тимошенко.

Президент ЄНП назвав судовий процес над Юлією Тимошенко "ганебним для країни, яка заявляє про свої європейські прагнення і наміри підписати Угоду про асоціацію".

"Обіцянки Януковича звільнити політичних в'язнів досі не виконані, що робить співпрацю з українською владою дуже складною", - сказав він.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що сподівається на зміни в Кримінальному кодексі України стосовно політиків.

"У демократіях правосуддя щодо політичних рішень має здійснюватися парламентом і виборцями, а не судами. Я сподіваюся, що недавно запропоновані зміни до Кримінального кодексу Україні зроблять неможливими подібні рішення в майбутньому", - повідомляє прес-служба Ради Європи.

Європейська комісія розраховує, що ситуація навколо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко буде вирішена після апеляції на вирок щодо "газової справи".

"Має місце паралельний процес декриміналізації певної кількості статей Кримінального кодексу. Цей процес ще не закінчився, крім того, не розпочато процес апеляції. Я буду чітко за цим стежити, і ми все ще віримо, що рішення буде знайдено", - заявив член Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле на зустрічі з журналістами у вівторок у Брюсселі.

Він також повідомив, що вже у вівторок буде висловлена офіційна позиція Єврокомісії з цього приводу.

Фюле додав, що від демократичної ситуації в країні буде залежати подальша доля Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Як відомо, у вівторок Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі, а також зобов'язав її відшкодувати 1,5 млрд грн НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, що у вересні президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс повідомив, що під час своєї зустрічі з президентом Віктором Януковичем, яка тривала дві години, говорив про про арешт Юлії Тимошенко. Європейський політик ще раз уточнив, що рішення про угоду про асоціацію з ЄС залежить від рішення суду щодо Тимошенко.

Тимчасом Янукович запевнив президента Європейської народної партії (ЄНП) Мартенса в тому, що зближення України з Європейським Союзом є спільним інтересом.

Голова Європарламенту шкодує у зв'язку з вироком Тимошенко

Президент Європарламенту Єжи Бузек жалкує через вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко і чекає його перегляду під час оскарження.

"Я глибоко шкодую щодо вироку, винесеного українським судом щодо Юлії Тимошенко, яким вона засуджена до семи років в'язниці... Я очікую, що вирок буде переглянутий у ході процесу оскарження", - йдеться в заяві Бузека.

Президент Європарламенту вважає, що затримання і зміст "цього вироку викликає стурбованість щодо політично вмотивованої його природи і щодо вибіркового застосування законодавства в Україні".

"У мене є серйозні сумніви щодо справедливості, незалежності та прозорості цього суду", - заявляє Бузек.

Він нагадав, що стаття, за якою засудили Тимошенко, існувала ще з часів СРСР.

"Це - дивна практика в демократичній країні. Україна - велика країна, яка заслуговує кращого", - підкреслив він.

У зв'язку з цим Бузек висловив надію, що до Кримінального кодексу вже невдовзі буде внесено відповідні поправки і їх проголосує Верховна Рада.

"Зміцнення верховенства права та боротьба з корупцією життєво важливі не тільки для завершення переговорів щодо угоди про асоціацію до кінця цього року і поглиблення відносин Україна-ЄС, а й для консолідації демократії в Україні", - заявив Єжи Бузек.

Візит Януковича до Брюсселя необхідно скасувати, вважають євродепутати

У Європейському парламенті існує думка, що візит президента України Віктора Януковича, який запланований на 20 жовтня в Брюсселі, має бути скасований, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таку думку висловила низка депутатів ЄП, реагуючи на винесений Юлії Тимошенко судовий вирок.

"Якщо наші погані відчуття підтвердяться, думаю, що відповіддю має бути скасування візиту Януковича до Брюсселя", - сказав в інтерв'ю депутат ЄП Яцик Таріуш Вольський.

Депутат заявляє, що "якщо українська влада намагається зруйнувати опозицію, використовуючи закон, тоді у нас є проблема в сфері демократії та верховенства права. На цій основі європейська перспектива для України неможлива".

"Ви не повинні садити опозицію до в'язниці", - сказав він.

У свою чергу, депутат Елмор Брок, говорячи про часові рамки, в які Україна має залагодити ситуацію, пов'язану зі справою Тимошенко, наголосив, що вони обмежені датою візиту Януковича до Брюсселя.

Наступного тижня це питання має бути розв'язано, інакше Януковичу не буде дозволено приїхати до Брюсселя.

Депутат Європейського парламенту Даріуш Вольський заявляє, що Україна не заслуговує перспективи членства в ЄС.

"Ви зрадили своїх друзів у Європейському Союзі. Вам не потрібна перспектива членства в жодних документах. Ви не заслужили перспективи членства", - заявив він, звертаючись до міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка у вівторок в Брюсселі.

В даний час в Європейському парламенті відбувається дискусія з питання відносин України з ЄС в рамках засідання комітету з питань закордонних справ. Ключовою темою став вирок суду щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Вольський висловив думку, що у "керівництва України інші цінності, ніж у європейців".

Нагадаємо, що вчора, за день до вироку, верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявила, що будь-який розвиток подій у "газовій справі" стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде впливати на процес ухвалення рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, однак про припинення переговорів щодо Угоди мова не йде.

Сьогодні міністр закордонних справ Костянтин Грищенко бере участь у процесі обговорення відносин України й ЄС з депутатами Європейського парламенту - членами комітету з питань зовнішніх відносин. Очікується, що в світлі останніх подій в Україні дискусія із заявленого питання буде гострою.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ