Чт, 2024-04-25, 06:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 17 » Європа "за" Асоціацію з Києвом до кінця року, якщо Тимошенко піде на вибори
14:15
Європа "за" Асоціацію з Києвом до кінця року, якщо Тимошенко піде на вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту пропонує Європарламенту рекомендувати Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію з Україною, "якщо це можливо, до кінця 2011 року", повідомляє "Інтерфакс-Україну".

Таку поправку до рекомендацій Європарламенту Європейській комісії, Раді ЄС стосовно переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію проголосовано в четвер у рамках засідання комітету з питань закордонних справ. Цей текст буде основою для резолюції Європарламенту, за яку мають голосувати на пленарній сесії на початку грудня.

Поправка стала результатом компромісу парламентських груп, якого було досягнуто напередодні голосування в комітеті.

"Європейський парламент рекомендує досягти необхідного прогресу для досягнення швидкого парафування Угоди про асоціацію Україна - ЄС, бажано до кінця 2011 року, якщо це можливо, і, відповідно до вимог, зафіксованих в парламентській резолюції від 27 жовтня 2011 року, забезпечити водночас, що ця важлива ініціатива в рамках Східного партнерства йде разом з українськими зобов'язаннями щодо проведення необхідних реформ і зміцнення демократичних цінностей, прав людини і верховенства права", - сказано у схвалених рекомендаціях.

Нагадаємо, що в Брюсселі 11 листопада відбувся завершальний раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про залагодження всіх питань, крім європейської перспективи України, проте, за даними ЗМІ, і в цій сфері компромісу досягнуто.

15 листопада, в МЗС України заявили, що бачать готовність з боку ЄС парафувати Угоду про асоціацію. А за даними ЗМІ, в структурах ЄС вельми песимістично оцінюють ситуацію, що склалася. "Схоже, саміт буде марним, а Угоду про асоціацію так і не буде парафовано в 2011 році. Можливо, (це станеться) потім, у період данського головування", - зазначають у кулуарах ЄС.

На 19 грудня заплановано саміт Україна - ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Представник Європейської комісії Петер Стано заявив, що зараз неправильно говорити про те, що відбудеться в рамках грудневого саміту Україна-ЄС.

Європарламент вимагає від України гарантувати Тимошенко та іншим лідерам опозиції право на участь в політичному процесі

Комітет з питань закордонних справ рекомендує Європейському парламенту знову висловити стурбованість ситуацією навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і закликати українську владу гарантувати їй і іншим лідерам опозиції право на участь в політичному процесі, як тепер, так і на прийдешніх в Україні виборах.

Зазначене положення раніше було відсутнє в поданих рекомендаціях і було додане в ході внесення поправок.

Зокрема, в рекомендаціях йдеться, що "вирок щодо Юлії Тимошенко та судові справи, порушені щодо інших міністрів викликали серйозну стурбованість в ЄС і широко розглядаються або як акт помсти, або як спроби засудити і посадити до в'язниці опозиціонерів, щоб усунути їх від участі в парламентських виборах наступного року і президентських у 2015-му".

Крім того, наголошується, що закон, який "вибірково був застосований до Тимошенко, датується радянським часом і передбачає кримінальне переслідування за політичні рішення, тоді як статті 364 і 365 цього закону не відповідають ані європейським стандартам, ані стандартам ООН".

У рекомендаціях міститься заклик до президента і уряду України "встановити політичну, правову і адміністративну реальність у країні так, як було узгоджено в Порядку денному про асоціацію, та сприяти належному управлінню та повазі верховенства права, як фундаментальних принципів у відносинах між Україною та ЄС".

"Гарантувати, що Тимошенко та інші опозиційні лідери зможуть реалізувати своє право на повноцінну участь у політичному процесі, як тепер, так і на прийдешніх виборах в Україні", - наголошується в рекомендаціях.

Крім того, в документі наголошується, що рамки, які "надаються Угодою про асоціацію, будуть найважливішим інструментом модернізації України та дорожньою картою напряму внутрішніх реформ в країні, так само як і інструментом для національного примирення, який може допомогти країні подолати негативні недавні тенденції, подолати наявний розкол в українському суспільстві і об'єднати його на основі мети європейської перспективи, яка базується на цінностях демократії, верховенства права, прав людини та належного управління".

"Європейська перспектива має ґрунтуватися на політиці системних і незворотних реформ у низці важливих інституційних, політичних, економічних і соціальних сфер, важливі реформи вже були або здійснюються, а інші ще необхідно здійснити", - підкреслюється в рекомендаціях.

Нагадаємо, що президент Польщі обговорив із Віктором Януковичем питання євроінтеграції України і справу колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Броніслав Коморовський в ході зустрічі заявив, що українська влада кримінальним переслідуванням Юлії Тимошенко порушує усталені на Заході стандарти.

Євродепутат Павел Залевський напередодні підкреслив, що Європейський парламент "ніколи не піде на компроміс щодо європейських цінностей".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Європарламент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ