Вт, 2024-04-23, 22:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 18 » Європарламент: арешт Тимошенко затягне процес ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС на 3 роки
16:52
Європарламент: арешт Тимошенко затягне процес ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС на 3 роки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат Европарламенту Марек Сівець припускає, що процес ратифікації угоди Україна-ЄС затягнеться на три роки.

На думку Сівця, якщо екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не буде у в'язниці, то в питанні асоціації з ЄС буде значно менше проблем, - передає "Сегодня".

Він також прогнозує, що якщо угода про асоціацію України і Європейського Союзу буде підписана в грудні, то процес його ратифікації закінчиться не раніше грудня 2012 року.

Про це він сказав, виступаючи на 8 конференції Ялтинська європейська стратегія (YES).

"Якщо угода про асоціацію буде в грудні, у нас буде час для ратифікації в поточний період повноважень українського парламенту і поточний період повноважень європейського парламенту. Найтриваліше в кожній процедурі ратифікації - це переклад... Пройде ще рік або більше року до його ратифікації обома сторонами", - повідомив депутат.

При цьому Сівець відзначив, що якщо угода не буде підписана в грудні, то процес ратифікації може зайняти ще більше часу, і допустив, що він може затягнутися на термін до 3 років.

Він також повідомив, що на даний момент питання укладання угоди про асоціацію залишається пов'язаним з кримінальною справою проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і якщо вона не буде у в'язниці, то у цьому питанні буде значно менше проблем.

У свою чергу депутат Європарламенту, представник групи Європейської народної партії у зовнішніх справах в Європарламенті Елмар Брок відзначив, що питання верховенства права в Україні пов'язане не тільки з конкретними судовими справами, проте важливе для притоку іноземних інвестицій в країну.

На його думку, Європарламент хоче бути впевненим в тому, що в Україні політична боротьба йде не за допомогою судових розглядів і опозиція може вільно брати участь у виборах.

8-а Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: загальні виклики, спільне майбутнє", організована Ялтинською європейською стратегією (YES) в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18 вересня в Лівадійському палаці Ялти. В ході саміту понад 200 представників політичних, ділових і суспільних кругів з понад 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики і їх вплив на Європу і Україну.

Учасники 8-го форуму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості і виклики для інвестицій в Україні, а також шлях досягнення балансу у світовій економці. Серед основних тем дискусій - стосунки України з Європейським Союзом і перспективи України у сучасному світі.

Як повідомлялось раніше, питанню Тимошенко було присвячено зустріч Януковича у Ялті, на якій з боку європейських структур були присутні єврокомісар Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і депутат Європарламенту Ельмар Брок.

Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Раніше стало відомо, що Януковичу телефонувала канцлер Німеччини Ангела Меркель і висловлювала своє занепокоєння переслідуванням опозиції.

Крім того, листа Януковичу написали Держсекретар США Хілларі Клінтон та міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, і він також стосувався судових справ проти опозиції.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ