Чт, 2024-04-18, 22:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 8 » Європарламент визначився щодо Тимошенко: він вимагатиме не переслідувати її та дати їй свободу пересування
17:09
Європарламент визначився щодо Тимошенко: він вимагатиме не переслідувати її та дати їй свободу пересування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Європейському парламенті вироблено спільну резолюцію з українського питання, в якій основні положення залишилися незмінними: не застосовувати кримінальне право для переслідування опозиції, не обмежувати свободу пересування політичним лідерам. Проект резолюції "Справа Юлії Тимошенко та інших членів колишнього уряду" було погоджено на спеціальному дорадчому засіданні політичних груп, скликаному у вівторок у Страсбурзі для пошуку компромісу.

В результаті переговорів в об'єднаному проекті знайшли віддзеркалення позиції чотирьох груп: Європейської народної партії, "Соціалістів-демократів", "Зелених/Альянсу вільної Європи" та "Європейських об'єднаних лівих/Ліво-зелених північних країн", передає "Інтерфакс-Україна".

Група "Альянсу ліберальних демократів" (АЛДЕ) до резолюції не приєдналася. Як і раніше, групи Консерваторів та реформістів і "Європа за свободу та демократію" – утрималися.

До проекту спільної резолюції Європейського парламенту (ЄП) внесено пункт, що раніше фігурував у більшості розроблених проектів резолюції, в якому ЄП застерігає владу від "можливого застосування кримінального права як інструмента для досягнення політичних цілей, а також наголошує на важливості забезпечення максимальної прозорості розслідування, кримінального переслідування та судових розглядів".

У документі також залишився пункт стосовно свободи пересування. Як зазначається в проекті резолюції, "нинішні розслідування стосовно видатних українських політичних лідерів не повинні перешкоджати їх активній участі в політичному житті країни, зустрічам із виборцями та поїздкам на міжнародні заходи, і тому ЄП закликає українську владу скасувати заборону на поїздки як усередині країни, так і за її межі для Тимошенко та інших ключових політичних фігур".

Як і раніше фігурує пункт, в якому висловлено занепокоєння у зв'язку зі збільшенням кількості вибіркового переслідування представників опозиції, а також про неспівмірність заходів, вживаних до Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У цьому контексті ЄП підтримує клопотання уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової розглянути можливість зміни запобіжного заходу для Луценка на такий, що не пов'язаний з утриманням під вартою.

Крім того, в проекті спільної резолюції є пункт, в якому міститься нагадування українській владі про те, що принцип колективної відповідальності за рішення уряду не дозволяє переслідування окремих членів уряду.

У проекті документа депутати ЄП вкотре наголошують, що зміцнення верховенства закону та боротьба з корупцією необхідні "не лише для укладення угоди про асоціацію та поглиблення в цілому відносин між ЄС та Україною, а й для зміцнення демократії в Україні".

Крім того, ЄП закликає Європейську комісію надати Україні допомогу у проведенні судової реформи шляхом кращого застосування програм ЄС, а також розглянути можливість створення консультативної групи ЄС високого рівня для надання допомоги країні у приведенні законодавчої системи України, зокрема судової, у відповідність до європейської.

Зазначимо, що раніше в Європейський парламент було внесено аж п'ять проектів резолюцій щодо українського питання: "Справа Юлії Тимошенко та інших членів колишнього уряду".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 978 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ